Представники Міжнародних Авіаліній України відвідали Ніжин. ФОТО

 

 

 

 

19 представників Міжнародних Авіаліній України зустрілись з учнями Ніжинської ЗОШ №4 та вразили своїми розповідями. Для дітей це було справжньою подорожжю в небо. Треба зазначити, що серед гостей була і випускниця Ніжинського ліцею Катерина Малюга.

Повідомляє сайт “Нежатин”

Саме вона вирішила організувати цю зустріч в Ніжинській школі №4, де тепер директор її колишній викладач Олег Манойленко. І не даремно, адже для ніжинських діток – це гарна нагода дізнатись про такі цікаві професії, як«пілот», «стюардеса» та «бортпровідник». Звісно, ця справа складна й відповідальна, тому й вимагає наявності особливих здібностей. Деякі з них здобуваються якраз в школі, а деякі – у спеціальних навчальних вишах і вже на практиці у небі. Можливо, хтось і зі школярів Ніжина захоче стати в майбутньому працівником Міжнародних Авіаліній України.

Вже у коментарі редакції сайту «Нежатин» директор закладу Олег Манойленко розповів про враження педагогічного колективу від зустрічі.

«Це була чудова зустріч як для педагогів, так і для учнів. Дітям було неймовірно цікавити про те, як пілоти піднімають вгору літаків, і які для цього навички потрібно. Треба зазначити, деякі з них здобуваються саме в школі: Географія, Фізика, Іноземна мова, Природознавство. Для наших учнів це було важливо знати, адже багато з них почали мріяти про професію пілота та стюардеси в майбутньому. Для нашого навчального закладу це дуже цінний досвід. Адже ми маємо розширювати горизонти своїх знань і спілкуватись з людьми, зокрема, вихідцями з Ніжина, які досягнули висот у своїй професійній діяльності», – розповів Олег Іванович.

До речі, досить цікавий той факт, що пілоти керують штурвалом літака, підкорюючи небесний простір, а у вільний час подорожують на своїх улюблених байках. Більше того, вони мають свій байк-клуб “Авіатор”.


На останок всі обмінялися подарунками: діти подарували на згадку про місто власні малюнки та листівки з краєвидами Ніжина, які створені майстринею Юлею Петренко. А у відповідь отримали сувеніри від компанії «МАУ».
Подорож завершилася екскурсією Ніжином, яку провів випускник нашої школи, завідувач історичного відділу Ніжинського краєзнавчого музею, керівник шкільного гуртка – Желєзко Роман.

Марина Волинець

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь