Ніжинський виш вперше випустив хорових диригентів

 

 

 

 

Навчальній рік 2019 завершено і тепер настав час екзаменів, що підтверджують здобутті знання.
Неймовірною симфонією голосів супроводжувався відкритий екзамен з фаху випускників магістратури спеціальності  “Музичне мистецтво” за спеціалізацією “Хоровий диригент” Ніжинського державного університету ім. М. Гоголя.

Треба зазначити, що цього року вперше університет випустив хорових диригентів і це є визначною подією для навчального закладу.

Диригували випускники  Тетяна Дяченко, Анастасія Іваненко-Коленда та Олена Бондар хором «Світич». І це  було немовірне переливання голосів у поєднанні з музикою фортепіано, партію якого виконувала провідний концертмейстер Галина Брюзгіна.

Оцінювали професійність випускників і майбутніх диригентів Державна комісія у складі художніх керівників хору – заслужених діячів мистецтв України, професора Людмили Шумської та Людмили Костенко, яка очолювала комісію, декана факультету культури і мистецтв  імені Олександа Ростовського – Ларисини Гусейнової та кандидата мистецтвознавства, доцента Любові Дорохіної.

Наприкінці першої практичної частини екзамену випускники висловили вдячність викладачам за їх майстерність, терпіння, професіоналізм, який вони проявили у своїй роботі. І тепер майбутні диригенти підуть зі здобутою професією у життя, даруючи іншим свій талант і вміння дарувати високе мистецтво музики. Продовжуватимуть випускники свою діяльність і в Молодіжному хорі “Світич”, який на сьогоднішній день є лауреатом більше 50 всеукраїнських та міжнародних хорових конкурсів та фестивалів в Австрії, Італії, Греції, Німеччині, Польщі, Франції та інших країнах. Понад 80 творів у виконанні «Світича» поповнили фонд українського радіо, випущені ліцензійні компакт-диски. Колектив є багаторазовим учасником міжнародних науково-практичних конференцій, регіональних мистецьких проектів.

Марина Волинець

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь