Ніжинці-афганці про враження від патріотичного турніру. ВІДЕО

 

 

 

 

Залишився живий після Афганістану, але загинув на рідній землі у війні на Донбасі. Це про Олега Міхнюка, пам’яті якого відбувся риболовецький турнір у місті Борзна. «Він присвячений пам’яті героя України Олега Міхнюка. Ми спілкувались тут щодо ветеранських питань, він був заступником голови Спілки ветеранів Афганістану», – Валерій Молотов, голова Борзнянської Спілки ветеранів Афганістану, організатор турніру.

«Він був фанатом риболовлі, і також зараз це шанс для того, щоб об’єднати хлопців-афганців, а зараз уже тих, хто був в АТО», – Євген Міхнюк, син Олега Міхнюка.

Десять років тому Олег Міхнюк разом із Валерієм Молотовим організували захід для об’єднання побратимів.

«Риболовля – це пристрасть, це інтерес, азарт. А як це ще можна назвати?», – ніжинець Олександр Волинець, учасник турніру.

 

«Тут не так риболовля, як спілкування з друзями, однополчанами. Мені здається, це важливіше за риболовлю», – Володимир Драб, учасник турніру.

Долучились до турніру і родини воїнів. Юне покоління з натхненням переймало традиції.

«Коли рибу витягуєш. На зразок екстриму такого», – Іван Лукаш, наймолодший учасник турніру.

Уже не перший рік місцевим рибалкам та афганцям допомагає народний депутат України Валерій Давиденко. У буремному 2014-му забезпечував всім необхідним «атовців», у мирній Борзнянщині активно долучався до зариблення річки Борзенки.

«Нас із вами об’єднує те, що ми хочемо, щоб наша країна була кращою. Завжди це об’єднувало. Ви її захищали достойно, і я сьогодні з вами», – Валерій Давиденко, народний депутат України.

«Водойму зарибили, водойму охороняємо, риба є», – Володимир Акчу, суддя риболовецького турніру.

Сам турнір через спеку не відзначився шаленими уловами. Але й мета його була зовсім інша. Після риболовлі в дружній товариській атмосфері колеги по зброї та вудці згадуватимуть буремне минуле та будуватимуть плани на майбутнє.

«Суть не в тому, хто що виграє. Тут відбувається спілкування загального характеру. Обмінюються загальною ситуацією в країні, зокрема з ветеранським рухом. Тут багато таких об’єднувальних речей», – Олександр Соколов, голова Чернігівської обласної Спілки ветеранів Афганістану України.

«Ми цим заходом об’єднуємо всіх бойових побратимів.  Коли почалася війна в 2014 році, першими, хто професійно почав боронити Батьківщину, були афганці», – Валерій Давиденко, народний депутат України.

У турнірі брали участь п’ятнадцять команд із шести областей України. Всі переможці отримали цінні подарунки. Були й заохочувальні призи. А сам турнір плавно перейшов у смакування смачного ветеранського кулешу. Журналіст Олег Дешура Оператор Дмитро Дриганов

Джерело: cheline.com.ua

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь