Вихователям в дитячих садочках піднімуть зарплату?

 

 

 

 

Міносвіти підготувало реформу оплати праці в сфері освіти.

Лілія Гриневич повідомила про необхідність відходу від єдиної тарифної сітки, яка породжує величезну різницю в оплаті праці між молодими і досвідченими вчителями, між дошкільнятами, майстрами та вчителями. Про це міністр розповіла, перебуваючи у Вінницькій області:

«Суть реформи в тому, що ми не тільки в загальному підвищимо зарплату, але і вирівняємо ці величезні дисбаланси. Ну, наприклад, у нас дуже низька зарплата вихователів дошкільнят, хоча їхня робота не простіше, ніж учительська. Або різниця між молодим і досвідченим учителем. Коли молодий фахівець приходить в школу, він має мінімальну зарплату. Залишившись на кілька років, учитель йде. Тому ми і задумали зробити це зміна», – сказала Лілія Гриневич.

Для підвищення зарплат на наступний рік будуть потрібні додаткові 25 млрд грн. Але в цілому для впровадження змін потрібно буде більше інвестицій, які будуть рости поетапно до 2023 року.

«Ця трансформація піде разом з порічнім планом підвищення зарплати для всіх педагогів. Наша мета – вийти до 2023 року на рівень чотирьох прожиткових мінімумів мінімальної зарплати педагога. Тобто мова йде про всіх педагогів, які зараз оплачуються, починаючи з 9-го тарифного розряду», – пояснила міністр.

Джерело: newformat.info

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь