Ніжинські аварійні будівлі досі загрожують нашим дітям

 

 

 

 

У нашому місті, на жаль, є багато небезпечних місць, де не те, що гуляти заборонено, а й просто проходити повз може бути небезпечно. Такі захаращені місця, аварійні приміщення волають про своє закриття! І, разом з тим, як не дивно, вони стають об’єктами, де гуляють діти, збираються підлітки, часто навіть не допускаючи думки про приховану небезпеку…

Будівля в районі Учкудука, що межує з територією хореографічної школи – яскравий приклад таких місць. Питання кричущої небезпеки стосовно цього обєкту підійняв депутат Ніжинської міськради Андрій Гомоляко учора, 26 червня, в ході пленарного засідання сесії.

Як було повідомлено, раніше у цій будівлі знаходились господарські приміщення садка та льох. Наразі аварійний об’єкт розсипається на очах. Без вікон та дверей, дах давно покосився, потихеньку падають стіни, шиферу нема вже й половини, а недобросовісні ніжинці, як то кажуть, “під шумок” (адже і так брудно) зносять сюди відходи та сміття.

Втім, “гуляки” збираються тут мало не щовечора. Чим приваблює таке місце – невідомо. Голосні крики, часто з нецензурними словами, пісні, танці до глибокої ночі не дають заснути мешканцям навколишніх будинків. Зі слів Андрія Гомоляки, люди через день викликають поліцію, але, як бачимо, віз і нині там. До обговорень долучився і депутат міськради Олег Щербак, який підтвердив, що днями на власні очі бачив, як компанія підлітків розвела багаття і розпивала спиртні напої. “Це учні, які проходять по певним кримінальних справах”, – повідомив Олег Володимирович.

Депутати наголосили на необхідності прийняти міри, не зволікаючи. На сьогодняшній день хоча б елементарні – забити дошками всі входи до горе-будівлі.

У ході обговорень стало відомо, що власника вищезгаданої будівлі немає серед живих, а у співвласників немає інтересу до цього обєкту. Міський голова запевнив, що питання буде на контролі. Дуже на це сподіваємось, адже небезпека подібних місць має бути ліквідована одразу.

Валентина Пильник для сайту mynizhyn
Фото з мережі “Фейсбук”

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь