У ніжинської молоді сьогодні свято!

 

 

 

 

Щорічно в червні в Україні відзначають День молоді. Свято не є фіксованим, тому його дата змінюється з року в рік. Традиційно цей день відзначають в останню неділю червня.

У 2019 році День молоді припадає на 30 червня. Примітно, що свято потрапило на триденний уїк-енд, який з’явився в календарі українців через святкування Дня конституції в п’ятницю, 28 червня.

Історія Дня молоді в Україні

День молоді в Україні почали відзначати ще в складі Радянського союзу. Саме тоді 7 лютого 1958 року уряд встановив День радянської молоді. Його відзначали в останню неділю червня.

Після того, як Україна отримала незалежність, в 1994 році президент Леонід Кравчук підписав указ No323/94 про святкування Дня молоді. Узаконити свято в уже незалежній країні подали ініціативу молодіжні організації.

Зараз молодіжні організації беруть активну участь у святкуванні Дня молоді. Під час свята вони організовують концерти та фестивалі, а також заходи, змагання та майстер-класи, спрямовані на навчання, оздоровлення, і розвиток культурного життя серед української молоді.

НАГАДАЄМО, що сьогодні в Ніжині проходитиме фестиваль!

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь