Понад тисяча учасників АТО покінчили життя самогубством

 

 

 

 

На думку Олександра Третьяка голови Комітету Верховної Ради у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції і людей з інвалідністю, психологічні травми учасників війни на Донбасі пов’язані із застосуванням артилерійської зброї, повідомляє УНІАН.

Понад тисяча учасників АТО покінчили життя самогубством. Про це голова Комітету Верховної Ради у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції і людей з інвалідністю Олександр Третьяков повідомив на міжнародній конференції «VETS: світові практики інтеграції ветеранів до мирного життя» в Києві. За словами Третьякова, «в Україні вже понад тисячу людей, які воювали недавно в АТО і закінчили життя суїцидом».

Він зазначив, що йому як колишньому військовому, який закінчив військове училище, «ще років зо два снилося військове училище, і це в мирний час. А ви уявляєте, що сниться цим бійцям, які воювали? І в якому психологічному стані вони сьогодні перебувають?».

Третьяков наголосив, що «ця війна докорінно відрізняється від війни, яка була в Афганістані». За його словами, в Афганістані застосовувалася стрілецька зброя, а «на цій війні застосовується артилерійська зброя». «І природно, всі психологічні травми пов’язані більше з цим. А це ще важче для солдатів. У багатьох є контузії», – сказав він.

Як повідомив Третьяков, станом на 2 квітня кількість учасників АТО становить 329 тис. 500 осіб, середній вік ветеранів – 35 років, і вони соціально дуже активні, у них загострене почуття справедливості. Також голова профільного комітету ВР заявив, що виступає за створення Міністерства у справах ветеранів. Нагадаємо, раніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос розповів, що більшість самогубців в армії загалом зовсім юні хлопці 1995-1998 років народження.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь