Дитина успадковує інтелект тільки по материнській лінії

 

 

 

 

Дослідники довели, що розумові здібності дитина успадковує від своєї матері, гени батька в цьому участі не беруть.

Європейські вчені з’ясували, що за рівень когнітивних здібностей у дітей відповідальна Х-хромосома. Оскільки ДНК жінок складається з 22 пар Х-хромосом, можна зробити висновок, що свій рівень інтелекту дитина успадковує від матері.

Дослідники виявили «умовні гени». Їх поведінка відрізняється залежно від свого походження. Якщо дитина успадкувала їх від матері, вони працюють як належить. Якщо від батька – вони не активуються.

Як експеримент вчені вводили материнські гени гризунам. У піддослідних виростала велика голова, а тіло залишалося маленьким. Обсяг їх мозку в кілька разів перевищував встановлену норму. Якщо мишам вводили батьківський ген, відбувався зворотний ефект

Далі вчені вирішили проаналізувати стан людини. Експерти опитали 12 тисяч 686 молодих людей у віковій категорії 14-22 роки. Враховувалися і такі елементи, як соціально-економічний статус і расова приналежність.

Ми дійшли висновку, що основним показником рівня інтелекту у людини, є рівень IQ його матері, – заявили вчені. Однак допускається, що генетика впливає лише на 40-60%. Решта визначається навколишнім середовищем і способом життя.

Джерело: blysk.space

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь