На Чернігівщині відкрито 10 кримінальних проваджень за порушення виборчого законодавства

 

 

 

 

Станом на 8 липня до поліції Чернігівщини надійшло майже 70 повідомлень про ймовірні правопорушення виборчого законодавства. Це орієнтовно по п’ять звернень на добу.
– Звернення надходили майже по всіх відділах та відділеннях поліції області. Складено 10 адмінпротоколів: за фактами порушення обмеження ведення передвиборчої агітації, виготовлення та розповсюдження друкованих матеріалів без вихідних даних, порушення встановленого законом розміщення агітаційних матеріалів та порушення благоустрою, – повідомив заступник начальника Головного управління Національної поліції в Чернігівській області Дмитро Лось.
– У період проведення агітаційної кампанії до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 10 кримінальних проваджень. Сім проваджень за статтею порушення виборчих прав громадян (стаття 157 ККУ),  по одному за статтею підкуп виборців (ст. 160 ККУ) та погроза/насильство щодо журналіста (345 ККУ), – зауважила заступник начальника слідчого управління ГУНП в Чернігівській області  Галина Луговська.
У всіх провадження досудове розслідування триває. Проводяться слідчо-розшукові дії, спрямовані на збір доказів причетності осіб до тих чи інших правопорушень Порівнюючи кампанію виборів президента та депутатів Верховної Ради України, можна знайти певну відмінність. Під час попереднього виборчого процесу було більше повідомлень про підкуп виборців, зараз – про перешкоджання вільному здійсненню громадянином свого виборчого права.
Якщо ви володієте будь-якою інформацією про порушення виборчого законодавства або вас намагаються підкупити (або вже підкупили), повідомляйте про ці факти за номером «102».
Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь