Як виконуються проекти “Громадського бюджету” Ніжина

 

 

 

 

9 липня, у виконкомі відбулося засідання стосовно громадського бюджету Ніжина. Присутні обговорили, як виконуються проекти, які прийняті на фінансування міськрадою. Всього їхсім. Далі – детальніше.

Проект «Університет третього віку» на базі Територіального центру соціального обслуговування (облаштування та оснащення комфортного простору для слухачів). Фінансування проекту – 99 тис. 900 грн. Проект реалізований на 82%. Придбано 40 крісел для актової зали, акустичну систему, ноутбук, фотоапарат… Залишилось закупити матеріали для творчості та канцтовари (нереалізовано 17, 900 грн.). Директор Інеса Шаповалова пообіцяла, що до Дня людей похилого віку (у жовтні) центр уже повністю з оновленнями буде готовий до відвідувань.

Присутні погодилися, що кошти витрачено правильно, але все ж дорогувато. Так, ноутбук придбано майже за 23 тисячі, та й фотоапарат не з дешевих: вартує 15 тисяч.

«Створення креатив–простору актової зали ЗОШ І-ІІ ст. №1». Заступник начальника управління освіти Надія Пономаренко доповіла, що ремонт уже завершено. Сума ремонту – 269 грн. Натяжна стеля обійшлася аж у 36 тисяч. Квадратуру стелі озвучено не було. Залишилося придбати ще крісла, їх доставка очікується з міста Люботин.

«Благоустрій переходу (сполучення) між основними будівлями лікувальних закладів м. Ніжина «Крок до майбутнього медичного містечка». Ппроект фінансувався на суму 400 тисяч. Представник розповів, що відбулося два етапи торгів і в обох брав участь тільки один учасник з міста Бориспіль. Врешті-решт, з ним заключили договір, строк виконання робіт – до 31 жовтня поточного року, але обіцяють все завершити до кінця серпня. Проектом передбачено облаштування тротуару, встановлення трьох лавок, урн, мають бути бордюри та освітлення.

Проект «Бібліотека без обмежень» не заслуховувася, бо з поважних причин були відсутні і директор НЦМБ, і заступник, то ж звітування нададуть письмово.

«Автобусні зупинки – це зручно, затишно, безпечно». Сума фінансування – 308 тисяч 500 грн. Начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолій Кушніренко повідомив, що було передбачено 5 автобусних зупинок по маршруту №8. Проект реалізований повністю, закупили і встановили зупинки: біля “УТОСа” – 2, по Синяківській – 1, по Ніжатинській – 1 і біля ЗОШ №14 – 1. Біля зупинок є урни.

«Сучасним дітям – сучасний спортивний майданчик» на суму 399 тисяч 600 грн. Мається на увазі, майданчик на території ЗОШ №15 і, як з’ясувалося в ході обговорень, заплановано їх там два:ігровий (170 тисяч) та спортивний (180 тисяч).

«Міський екологічний центр при краєзнавчому музеї імені Івана Спаського». По проекту було виділено 167 тисяч грн. на придбання оргтехніки, монтажу вітрин та ремонту залів. Оргтехніку вже придбали, також на суму 35 тисяч придбали таксодермічні скульптури (опудала), меблі, не використано лише 1, 500 грн. На ці кошти планують заключити договір з “Таргетом” для виготовлення поліграфічної продукції.

Заслухавши звіти по виконанню проектів, секретар міськради Валерій Салогуб відмітив їх позитивну динаміку, а депутат Олег Щербак наголосив на тому, що фінансування має бути направлене не на покращення окремого структурного підрозділу, а на потреби громади. “Міський бюджет не настільки великий, щоб використовувать його бездумно”, – прозвучало в ході засідання.

Валентина Пильник для mynizhyn.com

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь