Обдаровані юні ніжинці отримуватимуть стипендію від міськради

 

 

 

 

11 липня на засіданні виконавчого комітету Ніжинської міської ради було розглянуто та одноголосно прийнято рішення “Про затвердження кандидатур на отримання стипендій обдарованою учнівською та студентською молоддю міста на II півріччя 2019 року». Це значить, що наступних 6 місяців 2019 року 8 найкращих представників з числа учнів та студентів міста будуть мати фінансову підтримку від Ніжинської міської ради для розвитку своїх талантів, розширення своїх можливостей, досягнення нових успіхів.
ДОВІДКА: студентська стипендія (для студентів навчальних закладів 1-4 рівнів акредитації) – у розмірі 500 грн. (2017 р.), 1200 грн. (2018 – 2020 рр.);
учнівська (для учнів загальноосвітніх шкіл міста) – у розмірі 400 грн. (2017 р.), 950 грн. (2018 – 2020 рр.).

Було погоджено встановити стипендію у розмірі 950 грн. для 2-х та 1200 грн. для 6-ти стипендіатів.

 

  1. Гузь Анастасія Євгеніївна, член ГО «Лабораторія Ініціативної Молоді», студентка 1 курсу факультету іноземних мов, групи ФА-12/3 Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя. Член Громадської організації “Лабораторія Ініціативної Молоді”, Голова Комітету Молодіжного Банку Ініціатив Ніжина (Краща практика молодіжної роботи в Україні – 2018), позаштатна радниця Ліги старшокласників Ніжина, координатор Клубу настільних ігор КЗ Ніжинський міський молодіжний центр Ніжинської міської ради Чернігівської області, член координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання, член робочої групи з проведення відкритого творчого конкурсу на визначення розробника бренду і брендбуку для міста Ніжина, член студентської ради факультету іноземних мов НДУ ім. М. Гоголя, депутат Молодіжної ради Ніжинської міської ОТГ (Голова комісії з питань розвитку учнівського та студентського самоврядування). Одна із співорганізаторів Форуму молодіжних ініціатив Ніжина-2018 “CoolТИватор іDей”, спікерка Форуму.
  2. Шевченко Ірина Сергіївна, студентка 2 курсу освітнього ступеню магістр факультету культури і мистецтв Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя. Є однією із кращих виконавців-вокалістів факультету культури і мистецтв, що підтверджується численними перемогами на різноманітних Всеукраїнських конкурсах і фестивалях. З останніх – І місце на Міжнародному фестивалі-конкурсі «Україна єднає світ» (м.Київ, 2017), І місце на Міжнародному фестивалі-конкурсі «Україна це ми» (м.Київ, 2018), І місце на VІ Міжнародному полікультурному фестивалі-конкурсі «Переяславський дивограй» (м. Переяслав-Хмельницький, 2019). Як вокалістка, Ірина Шевченко представляла університет і місто у  програмі  Першого національного телеканалу «Фольк music». Здійснює активну волонтерську та громадську  діяльність: регулярно бере участь у заходах, що проводяться у Територіальному центрі соціального обслуговування Ніжинської міської ради та Ніжинському дитячому будинку – інтернаті.
  3. Костенко Діана Сергіївна, студентка ІІ курсу спеціалізації Сестринська справа Ніжинського медичного коледжу. Виконує обов’язки культорга групи, є активним діячем студентського самоврядування коледжу. До своїх обов’язків ставиться відповідально і добросовісно. Ініціативна, має гарні організаторські здібності. Є переможницею обласного огляду-конкурсу студентської творчості «Студентська весна-2019» у номінації «Вокальне мистецтво», конкурсу «Студентський Олімп-2018» у номінації «Талант року», міського заходу з відзначення кращих студентів міста з нагоди Міжнародного дня студента у номінації «Талант року». Серед студентів і викладачів коледжу Діана користується повагою і авторитетом.
  4. Рашкевич Юлія Ігорівна, студентка ІV курсу спеціалізації «Народне інструментальне мистецтво» (народні інструменти) КВНЗ «Ніжинський коледж культури і мистецтв ім. Марії Заньковецької». Має активну життєву позицію, постійно бере участь у різноманітних концертах, займається організацією студентського дозвілля. Протягом 2017-2018 років Юлія входила до студентського самоврядування коледжу, неодноразово брала участь у різноманітних студентських форумах, а саме «XII Генеральна асамблея УАС» 2017 р. м. Київ, «Всеукраїнського форуму UASMeetUp» 2017 р., «Регіонального форуму від Української асоціації студентів UAS AKTIVE STUDENT» 2017 р. м. Ніжин. З 2018 року Юлія займає посаду працівника організаційного відділу секретаріату Української асоціації студентів.
  5. Гомоляко Роман Андрійович, студент ІІІ курсу факультету інженерії та енергетики ВП НУБіП «Ніжинський агротехнічний інститут». Має відмінні успіхи в навчанні, займається науковою роботою. Приймав участь у 17-му міжнародному конкурсі з української мови ім. Петра Яцика 2017 р., зайняв ІІ місце; Всеукраїнській студентській олімпіаді зі спеціальності 141 “Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка” у Львівському національному аграрному університеті 2019 р., отримав диплом ІІІ ступеня. Брав участь у XIV Генеральній асамблеї Української асоціації студентів, 2019 р., організації конкурсу талантів “Міс та Містер НАТІ 2019”, святкуванні 121 річниці створення НУБіП України, 2019 р. Є головою студентської ради інституту.
  6. Пупирьов Богдан Андрійович, учень І курсу групи 1801, спеціальність «Тракторист – машиніст сільськогосподарського виробництва. Слюсар з ремонту с/г машин та устаткування. Водій автотранспортних засобів», ДНЗ «Ніжинський професійний аграрний ліцей Чернігівської області». Заступник голови учнівського самоврядування (обозний полку ім. М. Кривоноса). Бере активну участь у громадському житті ліцею. У квітні 2019 р. брав участь у вебінарі представників Обласна рада учнівського самоврядування ПТНЗ області з доповіддю, з 5 по 6 травня 2019 року був представником від професійно-технічних навчальних закладів Чернігівської області на Всеукраїнському відкритому зльоті лідерів обласних рад учнівського самоврядування закладів професійної (професійно-технічної) освіти, який проходив у Хмельницькій області. Багато читає, є лідером бібліотечного активу ліцею, відвідує секцію «Школа конструкторів», був членом футбольної команди ліцею, яка виборола ІІ місце з-поміж ПТНЗ Чернігівської області під час обласних змагань,

 

Учнівська молодь:

  1. Куциба Єгор Іванович, вихованець гуртка «Ліга старшокласників» Ніжинського будинку дітей та юнацтва, президент, член ГО «ЛІМ», учень 10-Б класу ЗОШ № 15. У 2018-2019 рр. у складі Ліги старшокласників та МБІ_Ніжин мав такі досягнення: диплом ІІ ступеню Міністерства освіти і науки України, Українського державного центру позашкільної освіти за перемогу у XXIII Всеукраїнського відкритого фестивалю дитячої та юнацької творчості, присвяченому Дню Землі в номінації «Громадська думка»(2018); диплом Управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації, Київського міжнародного університету за перемогу у заочному турі в номінації «Громадська думка» XXIII Всеукраїнського відкритого фестивалю дитячої та юнацької творчості, присвяченому Дню Землі «Митець та громадянин. Шляхи поєднання.»(2018); подяка міського голови Лізі старшокласників за активну участь у реалізації проектів і програм у сфері молодіжної політики та з нагоди відзначення Дня молоді (2018); диплом І ступеню Міністерства освіти і науки України, Українського державного центру позашкільної освіти за перемогу у XXIII Всеукраїнського відкритого фестивалю дитячої та юнацької творчості, присвяченому Дню Землі в номінації «Громадська думка» (2019); гран-прі обласного фестивалю-конкурсу моделей учнівського самоврядування «ART-LEED FEST» (2019); І місце у спортивно-розважальній програмі «Рух заради здоров’я» між командами парламентів різних рівнів: Ліга старшокласників, Молодіжна рада, збірна студрад, Ніжинська міська рада.
  2. Степаненко Назар Васильович, учень ІІ курсу природничого класу Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради Чернігівської області при НДУ імені Миколи Гоголя. Бере участь в учнівський конкурсах та олімпіадах з біології, екології, хімії, на яких виборює призові місця, займається написанням дві науково-дослідних робіт МАН України. Є учасником ІV Всеукраїнської конференції молодих науковців. Досягнення: Сертифікат про участь у Всеукраїнському конкурсі «Light is Fun», 2019 р., Диплом Другого ступеня переможця Всеукраїнського конкурсу «3D: Думай, Дій, збережи Довкілля», 2019 р., Срібний диплом загальноміського конкурсу «Талант року» у номінації «Учнівський проект», 2019 р., Грамота лауреата конкурсу «Я обираю українську!», 2019 р., Диплом І ступеня Всеукраїнського конкурсу «Наука – це цікаво», 2019 р., Диплом І ступеня переможця ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології, 2019 р., Диплом другого ступеня переможця ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології, 2019 р., Диплом переможця (І місце) у ІІ (міському) етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології, 2018 р., Грамота переможця (ІІ місце) на ІІ (міському) етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології, 2018 р., Грамота переможця (ІІ місце) на ІІ (міському) етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії, 2018 р., Грамота учасника фестивалю «Я – творча дитина», 2018 р.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь