Коні допомагають ніжинцям оздоровлюватись

Хочете оздоровитись? У цьому вам можуть допомогти коні.

За один крок кінь здійснює близько 110 різних коливальних рухів, і для того, щоб утримати рівновагу в сідлі, наїзник змушений задіяти такі м’язи, про наявність яких він раніше навіть не підозрював.

Таку можливість ніжинцям надає БАЗА ВІДПОЧИНКУ «КОЗАК». Її управляючий Андрій Шимко на  сторінці у Фейсбук зазначає:

“Є, як мінімум, дев’ять причин подружитися з кіньми для користі здоров’я. Про користь спілкування з кіньми добре знали наші предки – тварини були незамінними помічниками в господарстві і вірними друзями на полі брані. Зараз все більш модним стає захоплення верховою їздою. За допомогою коней лікують дітей з ДЦП та синдромом Дауна. Верхова їзда рекомендована людям, які страждають захворюваннями серця, опорно-рухового апарату, неврологічними і багатьма іншими недугами.

І дійсно – спілкування з кіньми приносить неймовірне задоволення і користь здоров’ю.

Постава – верхова їзда виробляє рівну поставу. Навіть через кілька занять вона стане вашою невід’ємною частиною і в повсякденному житті. Кінна їзда рекомендована людям з проблемами спини. Особливо корисна верхова їзда для людей, які мають сидячу роботу або проводять багато часу на дивані.

Поліпшення кровообігу – верхова їзда активізує кровообіг коли розігріваються і масажуються м’язи спини, навіть якщо людина при цьому практично нічого не робить. Такий ефект досягається ще й завдяки тому, що температура коня в середньому на 1,5 градуса вище за температуру людського тіла. При цьому верхова їзда не створює навантаження на серце і легені, що робить іпотерапію корисною навіть при постінфарктних станах.

М‘язи приходять в тонус – під час їзди задіяні різні групи м’язів. Крім м‘язів спини, включаються в роботу м’язи ніг, ступень, попереку, преса і навіть малого таза.Заняття верховою їздою прекрасний спосіб тренувати вестибулярний апарат, рівновага, яке потрібно, щоб утриматися в сідлі. А тренування вестибулярного апарату допомагають краще переносити різні поїздки, боротися з укачиванием або сонливістю в транспорті.Іппотератія це суцільний антистрес. Спілкування з кіньми буде дуже корисно і після важкого трудового тижня. Коні відмінно проганяють депресивні і меланхолійні стану, дарують душевний спокій і енергетичне підживлення.

 

Заняття верховою їздою прекрасний спосіб тренувати вестибулярний апарат, рівновага, яке потрібно, щоб утриматися в сідлі. А тренування вестибулярного апарату допомагають краще переносити різні поїздки, боротися з укачиванием або сонливістю в транспорті.

Кінний спорт – відмінний засіб проти зайвої ваги. А якщо ще й дотримуватися дієти – результат вас порадує обов’язково.

Природне загартовування – заняття кінним спортом на повітрі активно сприяють загартовуванню організму, приливу бадьорості і сил.

Цілюще повітря стайні має особливу користь для людей, які страждають захворюваннями верхніх дихальних шляхів”.

Завітайте на відпочинку «Козак» за адресою Прилуцька, 87. За більш детальною інформацією телефонуйте: 0682357558 та 0978888856

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь