Ніжинські дітлахи на балу метеликів

 

 

 

 

Метелики милі ще зранку кружляли,
То квітку чарівну вони обирали…
Жовту? Червону ? Ніжно-рожеву?
Справжню красуню – саму Королеву !
Крильця метеликів з квітами схожі,
Тільки от квіти – літати не можуть…
В нашім садочку усяке трапляється,
Любі метелики, Бал починається !
Н.Примушко
…Без душі і помислів високих немає шляху від серця до серця. Слідуючи заповідям Великого Добротворця В.Сухомлинського – зробити садочок і школу «Школою сердечності», де будуть жити Краса, Турбота про красиве в природі, в людині, наш дошкільний навчальний заклад №13 «Берізка» послідовно і планомірно втілює цю святу заповідь в життя.
Літо – щаслива пора відкриттів і пошуків для нашої малечі. В рамках еколого-пізнавального проекту «Люби і знай свій рідний край», вихователь Христенко Т.М. чарівна ведуча «Балу Барвистих Квітів – Метеликів», разом з колегами Божок Т.Г., Федоровою О.О., Костандовою І.В.,Мошко О.М. повела дітей стежинками відкриттів до світу літаючих квітів – Метеликів. Діти захоплено відкривали для себе незвичайних і таких знайомих капустянку і махаона, лимонницю і павичеве око, аполлона і білана капустяного, що розмістилися на красивих квітах, дізнавалися про їх користь, появу на світ з хітинової хатинки і милувалися вишуканою красою .
Малювання метеликів і квітів на склі не менше захопило малюків, а ніж розглядання їх на численних клумбах рідного садочка. На дітей чекали рухливі ігри «Упіймай метелика», «Обери квітку», «Хто спритніший» і створення квіткового панно «Феєрія літаючих квітів» , ліпка з кольорового солоного тіста та аплікація з готових форм «Хто краще метелика прибере».
Та найголовніше на «Балу Барвистих Квітів – Метеликів» була презентація кращого метелика, де діти під чарівну мелодію вальсу кружляли в образі метеликів , читали поезії , відгадували загадки і доводили всім , що саме їх метелик найкращий, найкрасивіший !
Такі уроки морально-емоціного виховання засобами екології , де дитина вчиться бачити і розуміти квітку, метелика, товариша, не пройдуть безслідно . Сьогодні серця наших дітей стали чутливішими, ніжнішими, добрішими. З часом маленькі зернятка тепла, посіяні сьогодні, зростуть у могутнє дерево Храму особистості малого українця.
Завідувач ДНЗ №13 Н.М.Примушко

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь