Ніжинський “Школяр” бере кредит

 

 

 

 

Лише з третьої спроби депутати Ніжинської міської ради змогли підтримати прохання комунального підприємства «Школяр», яке забезпечує харчування в школах міста, отримати кредитний ліміт. Потрібний він підприємству для своєчасної сплати податків.
Проте не всі депутати були згодні на такий крок, адже кредит комунального підприємства сплачуватиме саме міська рада за рахунок бюджету міста. Керівнику «Школяра» Ларисі Чернишовій було озвучено питання щодо нинішньої заборгованості підприємства. Складає вона наразі – 800 000 грн.
«Звідки взявся борг?» – поцікавились депутати.
Лариса Чернишова озвучила, що з того часу, як було створено підприємство у нього не було обігових коштів. «Протягом 25 років підприємство «барахтається» і за рахунок власних сил намагається втриматись на плаву.
Окрім того, сума харчування іноді не покриває витрати. Боргують і батьки. Тому нам потрібні кошти для своєчасної сплати податків», – зазначила керівник.

Депутати в ході третьої спроби голосування, як ствердили, не стали ризикувати речами, які стосуються дітей. Щоб покрити касовий розрив проголосували за дозвіл на отримання кредитного ліміту комунальному підприємству «Школярик».

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь