Козацькі розваги ніжинських дошкільнят

 

 

 

 

КОЗАЦЬКІ РОЗВАГИ В ДНЗ №13 «БЕРІЗКА»
Гей, Козаки ! Мужні хлопці!
На Майдан скоріш збирайтесь !
Доведіть, що ви найкращі !
Позмагайтесь і пограйте !
Хто спритніший, а хто дужий ?
Хто шляхетний – доведіть !
Хто мудріший і хитріший,
Ну ж, розваги розпочніть !
Вже й куліш он закипає –
Гурт козацький наш збирає !
Н.М.Примушко

«Нехай малюки з нетерпінням чекають завтрашнього дня, нехай той день обіцяє їм нові радощі, нехай вночі сняться їм срібні іскорки, які розсипає по землі Сонце»… В.Сухомлинський.
Саме цей критерій Великого Добротворця запав до творчих душ і сердець педагогів ДНЗ №13 «Берізка», які сповідують народознавчі традиції у вихованні здорової нації малих українців. Гостинно відчинили двері «КОЗАЦЬКІ РОЗВАГИ» і запросили садівниці діток до улюблених народних ігор «Сірий кіт», «Дід Панас», «Карасі і Щука», «Кіт і Миші», цікавих козацьких змагань, естафет на силу, спритність, витривалість, шляхетність, що з прадавніх часів сповідує наш народ. То були «Гарбузові пригоди», «Швидкісні машини», «Веселий футбол», сучасні велоперегони на велосипедах та самокатах і т.д.
Радість , веселий сміх, дух завзятого змагання, був господарем «Козацьких розваг». А захопив всіх і повів за собою хлопчик Котигорошок з булавою в руках, що жваво включився в ігри команд «Соколята», «Козачата», «Богатирі». Переможців визначити було не просто. Майстерність і любов до звичаїв козацьких виявили талановита вихователька Колесник А.В., молоді відповідальні педагоги Гавриляко Ю.В. та Брикаліна Н.М.
Та «Козацькі розваги» в нашому садку просто так не кінчаються – вкінці традиційно диво відбувається ! Ось і справжнісінький, смачнючий куліш пахне на всю округу !
«Час Козаків шанувати та куліш смакувати!» – так звернулася до малят, мужніх козачат інструктор з фізкультури Гавриляко Ю.В.
…Радіє душа кожного педагога, кожного працівника, батьківської родини, що разом подбали ми і влаштували малюкам незабутні «Козацькі розваги», адже не даремно кажуть на Україні: «Коли дитина бігає і грається – їй здоров’я посміхається».

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь