В Україні за булінг сім’я школяра заплатить 100 тис. гривень компенсації

 

 

 

 

На початку 2019 року набув чинності Закон про протидію Булінгу в школах. Тепер будь-яке моральне чи та) фізичне насильство одного школяра стосовно іншої буде каратися. І за останні пів року суди вже встигли винести кілька рішень щодо цього закону.

Так, для одного з учнів столичної школи побиття однокласника закінчилося штрафом в 100 тисяч гривень. Про це повідомляє в реєстрі судових рішень.

Конфлікт відбувся ще в січні цього року, проте рішення суд виніс тільки десять днів тому, 9 липня. Як повідомляється в постанові суду, конфлікт між однокласниками стався на шкільному стадіоні, а закінчився тим, що підсудний побив іншого. Причому в реєстрі вказано, що дев’ятикласник наніс не менше 17 ударів кулаками.

В результаті потерпілий отримав травми середнього ступеня тяжкості, через які вибув з ладу на три тижні. Зрештою, нападник школяр визнав свою провину, після чого отримав покарання у вигляді одного року позбавлення волі, щоправда, умовно. Тепер же йому і його батькам доведеться виплатити компенсацію матеріального збитку у 2 676 гривень, а також 100 тисяч гривень — моральної компенсації.

Відзначимо, що це не перше рішення суду в Києві у справі про Булінг. Раніше ми повідомляли про те, що в Києві матір школяра отримала покарання за булінг. За те, що дитина жінки ображав і бив однокласника, жінці довелося заплатити штраф – 850 гривень. Такий же штраф довелося заплатити батькам двох інших учнів, які також поводилися агресивно щодо однокласника.

Микита Малюгин

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь