Більшість небезпечних об’єктів в Ніжині не оснащені системою сповіщення

У нашому місті знаходяться потенційно небезпечні об’єкти та  об’єкти підвищеної небезпеки. Цю тему обговорювали 18 липня в ході засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. А от щодо того, скільки саме таких об’єктів –  виникли розбіжності.

Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Геннадій Чернишов надав журналістам  Мynizhyn.com список із восьми таких:  АЗС № 27 ТОВ “Пальміра Ойл”, АЗС № 28 ТОВ” Пальміра Ойл”, АЗС № 31 ТОВ” Пальміра Ойл”, Автомобільна газова заправочна станція №29 ТОВ” Пальміра Ойл”, АЗС, ПАТ “Ніжинський жиркомбінат”, ТОВ «Авантаж 7» та АГЗС ТОВ «Голден ГАЗ».

А на комісії було озвучено сім. Заступник начальника Ніжинського МРВ управління держслужби з надзвичайних ситуацій Сергій Шевченко зазначив, що АЗС № 27 ТОВ ” Пальміра Ойл” немає в списку, затвердженому обласною комісією.

Об’єкти небезпечні тим, що на них зберігаються вибухонебезпечні або хімічно-небезпечні речовини і за певних  обставин  може створитися загроза життю і здоров’ю людей.

Безперечно, на всіх таких об’єктах мають бути встановлені автоматизовані системи раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення у разі їх виникнення. Прикро, але така система є лише в ПАТ “Ніжинський жиркомбінат”, хоча лист про встановлення по всім об’єктам надійшов у Ніжин ще у минулому році.

“Власники всіх інших об’єктів рекомендації щодо встановлення систем ігнорують, – повідомив Геннадій Чернишов, – бо обладнання дороговартісне: одна така система коштує до півмільйона гривень”.

В ході засідання було зазначено, що дана тема підіймалась уже не раз, але все так і залишилося на рівні розмов. Можливо, потрібно застосувати більш рішучі дії й почати хоча б перевірок даних підприємств?

Валентина Пильник
Фото з мережі

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь