Ніжинські дошкільнята святкували день Пампушки

 

 

 

 

« ДЕНЬ ПАМПУШКИ – ГОСПОДИНІ
НАШ САДОК СВЯТКУЄ НИНІ»
Борщ із печі діставайте !
З пампушками пригощайте!
Ось така гостина в нас –
Завітайте й ви до нас !
Н.Примушко завідувачка ДНЗ№13
Україна жнивує… і як важливо сьогодні дитині дошкільного віку знати непростий шлях хліба і улюбленої пампушки від лану до столу. І ось сьогодні в ДНЗ №13 «Берізка» в рамках психолого-педагогічного проекту «Хвала рукам, що пахнуть хлібом» , на гостині Господиня Пампушка всіх дітей зібрала та багато цікавого підготувала.
… Півник з мишенятами, з улюбленої казки «Колосок», не забарився і підготував цілу низку загадок, завдань, дослідницько-пошукової діяльності, практичної роботи, щоб покликати дітей до диво-пригод з Господинею Пампушкою. І робота закипіла!
Діти разом з талановитими господинями – вихователями Костандовою І.В., Божок Т.Г. відкрили для себе диво – як золоті зернята з колосистого поля влітку потрапляють до комбайну, до млина, як утворюється там борошно, як потрапляє воно до діжі і з’являються на світ м’які рум’яні пампушки, що так полюбляють українці з прадавніх часів. А який же борщ з пампушками та без часнику? Борщ у печі вже закипає ! Ото вже наші діти куховарили, ото вже працювали. Ви тільки погляньте ! Пампушки ліпили, до печі садили, часник чистили та давили, сіль і свіженьку олійку додавали, а потім – смачно куштували аж за вухами лящало!
Свою педагогічну майстерність, залюбленість у звичаї і обряди українців, у народну казку, прикмети, працелюбність, довели вихователі Костандова І.В., Божок Т.Г., Христенко Т.М., разом з помічниками вихователів і прекрасною нашою батьківською родиною, що завжди нас підтримує в усьому. Господиня Пампушка – була задоволена, як справжня іменинниця!
Українські національні традиції, що сповідує у вихованні дошкільнят ДНЗ №13 «Берізка» – це не просто історія наших бабусь та дідусів, це елементи цілої дорогоцінної культури нації, що передаються від покоління до покоління і зберігаються століттями . Нам їх нести дітям і батькам, як дорогоцінний скарб роду і народу в ім’я виховання справжнього малого українця.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь