Ветеринарна клініка «АЙБОЛІТ» – одна з найперших ветеринарних установ, яка відкрилася в місті Ніжині

Сьогодні рівень ветеринарної медицини України стрімко підіймається, а українські ветеринари завдяки своїй щоденній праці і жадобі до знань,  наблизилися до кваліфікації своїх західних колег.

В 2001 році досвідчений ветеринарний лікар, Валентина Дубовик заснувала і очолила власну клініку «АЙБОЛІТ», яка на сьогоднішній день має мережу не тільки в Ніжині а й в Києві, у різних мікрорайонах мегаполісу. Ветеринарна клініка «АЙБОЛІТ»  одна з найперших ветеринарних установ, яка відкрилася в місті Ніжині, і вже біля 20 років кваліфіковані ветлікарі працюють в клініці та допомагають домашнім улюбленцям.

Журналісти сайту «Нежатин» зустрілися особисто із

практикуючим ветеринаром Валентиною Дубовик,

і дізналися про сучасний підхід до ветеринарної медицини

Про все це – детальніше у нашому матеріалі

Який перелік послуг надає ваша ветеринарна клініка?

У нас відбувається амбулаторний прийом, вакцинація, хірургічні та косметичні операції, лікування, діагностичні дослідження. Викликати лікаря додому, або отримати консультацію в телефонному режимі також можливо, причому у нас є спеціальні дні  – понеділок і четвер, коли діє знижка на всі види послуг для клієнтів у розмірі 10%, а також ми надаємо знижку або безкоштовне лікування тварин, власниками яких є волонтери або пенсіонери.

За роки існування наша клініка пройшла етап ефективного реформування і розвитку. В першу чергу – це сучасний діагностичний центр, для виявлення хвороб та надання своєчасного лікування тварині: УЗД діагностика, лабораторна діагностика, стерилізація бездомних тварин.

Також у клініці «АЙБОЛІТ» є лампа Вуда для люмінесцентної діагностики грибкових захворювань та інших грибкових уражень. Шкірні захворювання – одні з найпоширеніших захворювань у ветеринарній медицині. Їх небезпека не тільки в тому, що вони погіршують здоровий розвиток, але і в значній терміні інкубаційного періоду, а також – в небезпеці деяких видів (наприклад, лишаїв) для людини.
Для діагностики шкірних захворювань використовуються різні (найчастіше – лабораторні) методи. Без професійної допомоги визначити наявність проблем на ранніх стадіях часто проблематично. У цих випадках незамінним помічником стає проста в застосуванні лампа Вуда.

Як ви можете зрозуміти, що саме болить у вашого пацієнта? Адже тварини, як маленькі діти, які не можуть розповісти про свою проблему.

Досвідчений лікар завжди проводить анамнез хвороби: дізнається у господаря, коли захворіла тварина, чим годували, ретельно оглядає хворого, дивиться слизові оболонки, проводить термометрію, також за допомогою діагностичних досліджень виявляє захворювання. Тобто огляд і діагностика тварини вже дають відповідь на ці запитання.

За роки практики у ветеринарії, яку рекордну кількість операцій вам довелася зробити за день? місяць? приблизна кількість?

Якщо говорити за день – то по Ніжину шість-вісім операцій в день, а за місяць це приблизно до 200. А по Києву звичайно значно більше.

Зараз важливою проблемою являється наявність бродячих собак. Чи стикалися Ви у своїй роботі з бродячими собаками? Якщо так, то яким чином?

Так, до нас часто звертаються благодійники (які турбуються про бродячих тварин),  і ми безкоштовно надаємо медичну допомогу цим тваринам.

Чи вміють брати наші менші дякувати?

Ой, вони настільки вірні, настільки щирі – ці тварини! От Еміль Золя сказав: «Якби тварини вміли говорити»…Приходять різні тварини, особливо собаки породи алабаї, або здоровенні вівчарки, а як дивишся в ті очі!, і бачиш, що вони відчувають твою турботу про них і добро, а вся та злість, закладена у собаки природою, кудись дівається. Звісно бувають випадки коли собаці боляче, вона може бути агресивною, але ж це нормальна реакція любої живої істоти.

Від автора: Тож, якщо Ваші домашні улюбленці занедужали, вам до «АЙБОЛІТу»!, де ви можете не тільки зробити професійну діагностику для своїх тварин, а й придбати ветпрепарати, корм, зоотовари.

 

Адреса клініки «АЙБОЛІТ»:

м. Ніжин

вул. Воздвиженська, 4-Б

Тел.: (04631) 2-05-67

(067)44-707-85 Завідуюча клінікою – Валентина Дмитрівна Дубовик

(068)745-94-43 Андрій Віталійович, Катерина Валеріївна, Наталія Миколаївна

Всі види ветеринарних препаратів, зоотовари та корми в тому числі лікувальні для всіх видів домашніх та сільськогосподарських тварин.

Безкоштовні консультації кваліфікованого ветеринарного лікаря.

Широкий асортимент вітчизняного та іноземного виробництва.

В асортименті заморожені корми для для тварин та акваріумних риб.

– лікування – вакцинація – хірургічні та косметичні операції

– лікування на дому – ветпрепарати, корма, зоотовари

Графік роботи: Пн.-Пт.: З 08.30 – 18.00 Сб.- Нд.: 08.30 – 16.30

 

Матеріал підготувала Валентина Ващенко

Фото Марини Волинець

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь