Чи підвищиться вартість холодної води для населення?

Водоканали через підвищення цін на електроенергію для промисловості внаслідок запуску ринку електроенергії з 1 липня хочуть збільшити тарифи на холодне водопостачання на 15%. Про це заявив представник президента у Кабінеті міністрів України Андрій Герус.

“Для українських підприємств зросла на 30% ціна на електроенергію. Для багатьох це є проблемою. В першу чергу – для водоканалів. Вони вже приходять і просять підвищити тариф на холодну воду для населення… Водоканали вже хочуть підвищити тариф на холодну воду на 15%”, – сказавши Геурс.

Він також додав, що підвищення ціни на електроенергію стало проблемою для теплогенеруючих та експортних підприємств. Однак Герус зазначив, що є кілька варіантів вирішення проблеми зростання ціни на електроенергію для промисловості.

Серед них Герус назвавши окрему постанову Кабміну про покладення спеціальних зобов’язань, рішення Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ), за формування ціни на електрику на добу вперед, а також рішення за тарифом від Укренерго. “Якщо ці механізми будуть задіяні, то вже з 1 вересня ціни на електрику для промисловості можуть знизитися”, – підкреслив Герус.
Джерело: uagolos

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь