Притула, «Антитіла» і Соловій: Батурин запрошує на свято

 

 

 

 

Концерт «Viva Батурин!» відбудеться 23 серпня, у День Прапора України, на території палацово-паркового ансамблю гетьмана Кирила Розумовського. Захід має на меті відзначити на високому мистецькому рівні дві значимі дати для історії Батурина та нашої держави — 350 років з дня заснування гетьманської резиденції у Батурині та десятиріччя відкриття для відвідування єдиного гетьманського палацу на теренах України після реставрації 2003–2009 рр.

Учасники концерту: гурти «Антитіла» і OT VINTA, а також Христина Соловій. Ведучий заходу — Сергій Притула.

Меценат — Євген Сур.

Сценічне, світлове й звукове обладнання концертного майданчика — ТОВ «Алвісс», м. Київ. Мистецтво та культура допомагають об’єднати навколо себе чималу кількість людей, відтак сформувати почуття гордості за Батьківщину та історію своєї країни. Саме тому актуальність проведення концерту за участі відомих українських гуртів і виконавців дасть змогу привернути увагу суспільства до Батурина й донести важливість розуміння значимості ї резиденції Кирила Розумовського як політичного та адміністративного центру Гетьманщини у ХVІІ–ХVІІІ cт., адже Батурин посідає особливе місце серед подібних резиденцій, оскільки гідно виконував столичні функції Козацької держави найдовше – 53 роки!

Відреставрований і відкритий для відвідування палац гетьмана України Кирила Розумовського слугує прикладом повернення із забуття не лише споруди, а й цілої епохи, це переконливий аналог відродження історії нашої держави.

Творчий задум концерту покликаний розкрити головний меседж: Батурин – це серце Гетьманщини! Батурин дає розуміння України, її величі і трагедій, стверджує її здатність до відродження!

Вхід вільний.

Джерело: ЧЕLINE. 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь