З 1 вересня 2019 року українську школу очікують нововведення

 

 

 

 

1 вересня 2019 року українську школу очікують нововведення, такі як скасування шкільної форми, електронні учнівські квитки, нове меню та багато іншого, пише “Обозреватель”.

Як зазначає видання, скасували конкурсний набір дітей в 1 клас. Тепер першокласники будуть зараховані до шкіл за їх місцем реєстрації, незалежно від того, спеціалізована ця школа або загальноосвітня. Можна вибрати й інший заклад, якщо в ньому залишаться вільні місця. У такому випадку можливий конкурс.

Президент України Володимир Зеленський у червні 2019 року скасував указ про обов’язкову шкільну форму. У новому навчальному році батьки та дитина мають право вирішувати, що одягти до школи. Адміністрація закладу не зможе примушувати учнів відвідувати уроки в формі.

Також з 1 вересня 2019 року учні 1-4 класів зобов’язані носити світловідбиваючі жилети в темний час доби по дорозі в школу і додому. Завдяки цьому водії будуть краще бачити дітей на дорозі.

У новому навчальному році 2019-2020 школярі отримають електронні учнівські квитки. Це дозволить батькам відстежувати переміщення дитини по місту за допомогою спеціального додатку, а школярам – уникати черг в метро.

З 1 вересня 2019 року батьки мають право подати заяву в адміністрацію школи, щоб перевести дитину на домашнє навчання. Оцінка рівня знань буде проходити два рази на рік у вигляді підсумкової контрольної роботи.

Також запровадять мережеву форму навчання – вести уроки в школі зможуть не тільки вчителі. Це можуть робити гуртки або організація з хорошими фахівцями.

Відтепер оцінки учня – це його особиста інформація, яку вчитель не має права оголошувати на весь клас. У Міністерстві освіти вважають, що так можна вирішити проблему цькування серед школярів через оцінки.

Скасують і дошки пошани для відмінників. Діти різні, і здібності у них теж різні, кожен талановитий по-своєму.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь