Поліція Чернігівщини ділилася досвідом створення системи відеоспостереження

 

 

 

 

Переймати досвід створення «Мережі безпеки» до Головного управління Національної поліції в Чернігівській області завітали колеги зі столиці, а також з Житомирщини, Полтавщини, Сумської та Київської областей.

Серед них були помічник Голови Департаменту забезпечення діяльності Голови Нацполіції Олег Грозь, заступник начальника управління – начальник відділу Департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Нацполіції Дмитро Сірак і головний спеціаліст Департаменту зв’язку та телекомунікацій Андрій Міщихін.

Начальник Управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування в Чернігівській області Анатолій Будьонний розказав гостям, що на території  області вже встановлено майже півтисячі камер відеоспостереження, а до кінця року буде приблизно 550. Вони перекривають 80% в’їздів і виїздів до районних та обласного центрів. Поступово до них додаються комплекти, встановлені у центрах об’єднаних територіальних громад, та в населених пунктах, перерізаних міжнародними автошляхами. Частина камер розпізнає автомобільні номерні знаки.

Як відомо, перші розмови щодо необхідності встановлення камер на території області почались ще у 2016 році. Ініціатором проекту виступив начальник Головного управління національної поліції в Чернігівській області полковник поліції Едуард Альохін.

Насамперед він звернувся з цією ідеєю до Чернігівської міської ради. І вже на початку 2017 року за рахунок місцевого бюджету в Чернігові були встановлені перші камери. З часом до мережі камер зовнішнього відеоспостереження долучилися й інші райони області. Таким чином поліція Чернігівщини перша в Україні об’єднала камери відеоспостереження в «Мережу Безпеки» у рамках області.

Пріоритет встановлення камер – стратегічні перехрестя, в’їзди та виїзди з населених пунктів. Вимоги до таких камер також були особливі, вони повинні були підтримувати функцію розпізнання номерних знаків. Оглядові камери встановлювались в місцях значного скупчення людей, проведення масових заходів. Поліція також напрацювала систему збереження інформації.

Під час запровадження системи відеоспостереження «Мережа безпеки» було багато скептиків. Причому як серед громадськості, так і серед поліцейських. А сьогодні карний розшук і слідство вже не уявляють свою повсякденну роботу без цього елементу. Програмно-апаратний комплекс «Мережа безпеки» кожного дня допомагає в розкритті різноманітних злочинів, є джерелом доказів при розслідуванні низки ДТП, невід’ємним інструментом в розслідуванні кримінальних та розгляді адміністративних правопорушень.

Під час докладного ознайомлення з розташуванням та схемою підключення обладнання в черговій частині та серверній колеги високо оцінили успіхи поліції Чернігівської області. Гості з суміжних областей цікавилися всіма нюансами, які траплялися чернігівським поліцейським під час створення мережі відеоспостереження.

Головна мета зібрання – передача досвіду, щоб у майбутньому створити аналогічні системи в усіх областях України, а згодом і всеукраїнської «Мережі безпеки».

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

© Чернігівська область: https://cn.npu.gov.ua/news/novini/policziya-chernigivshhini-podililasya-dosvidom-stvorennya-sistemi-videosposterezhennya/?fbclid=IwAR0gi44dqTkvhtpLl7B6Zmzd1mOwtAnr6o-7nVenz797ut_Dv4_0pymlUo0

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь