Ніжинські шахісти підтвердили свою високу майстерність на міжобласному фестивалі

 

 

 

 

03  серпня в Прилуках відбувся  міжобласний фестиваль з активних шахів, присвячений  пам’яті  активіста шахів та спонсора всіх останніх турнірів, які проходили в Прилуках, В’ячеслава Нестеренка.

У програмі змагань було проведено два турніри: турнір «А» – командний   турнір за участю 9 команд з трьох областей України та Києва, склад кожної – 5 чол.; турнір «Б» – особистий дитячий турнір серед юнаків та дівчат 2003 р.н.  та молодших, в якому взяли участь 30 юних шахістів (5 – з Ніжина) з двох областей   України та Києва.

За сприяння Голови федерації шахів Ніжина, депутата обласної ради Сергія Охонька  ніжинські шахи були  представлені в обох видах змагань. І наші шахісти знову підтвердили свою високу майстерність.

Турнір  «А»   проведено   за   коловою    системою, контроль  часу  – 10  хвилин+5 секунд за кожний зроблений хід, починаючи з першого   для   кожного   учасника. Впевнену перемогу здобула  команда  міста Ніжина ( Примиренко Володимир, Рудік Ігор, Вітер Ігор,  Рідзель Олександр та Котляр Віктор). Переможці турніру отримали перехідний Кубок, медалі та грамоти. Друге  місце у команди м. Києва, третє місце посіла команда м. Носівки.

Турнір «Б» проведено за швейцарською системою в 9 турів з контролем часу 15 хв. кожному учаснику до кінця партії. У загальному заліку перше місце здобув вихованець ніжинської ДЮСШШ  Кулепестін Олександр, він нагороджений кубком, медаллю та грамотою. Друге – третє місця посіли кияни П’янов Тимофій та Мірзоєв Рафаель. Четверте місце ще у одного ніжинця Мокрушина Кіріла. Також були підведені підсумки в інших вікових категоріях: серед дітей 2007 року народження  друге місце посів Шатура Андрій, серед шахістів 2010 року народження перше місце та золота медаль у Забіяки Олексія.

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь