Ніжинську громадську діячку привітали з 85-річчям

 

 

 

 

09 серпня 2019 року святкувала свій 85-тий день народження громадський діяч Ніжина Ія Аврамівна Брюховець.

Ія Аврамівна народилася в 1934 році – неймовірна, сильна духом людина. ЇЇ життєвий шлях дуже нелегкий. Жінка пережила Велику Вітчизняну війну, але в 1982 році не дочекалася 19-річного сина Юрія Брюховця з війни в Афганістані. Після втрати сина мати не впала у відчай, вона активно працювала у ветеранській організації з патріотичного виховання підростаючого покоління і в 2017 році була нагороджена високою державною нагородою – Орденом княгині Ольги III ступеня та медаллю «За вірність національній ідеї». Пережити всі труднощі  допомогли їй близькі люди, які завжди підтримували та були поруч.

35 років ювілярка працювала на заводі «Ніжинсільмаш». Вона є заступником голови ветеранської організації заводу. У 2010 році жінка стала лауреатом  Чернігівського фестивалю-конкурсу «Жінка року-2010» в номінації «Серце віддаю людям», є активною учасницею хору ветеранів при міському Будинку культури.

У цей святковий день заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко від імені міського голови Анатолія Лінника та міської ради привітав ніжинську громадську діячку Брюховець Ію Аврамівну з поважною датою – 85-річчям від Дня народження, вручив ювілярці квіти та передав щирі привітання від імені органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. До привітань також долучилися голова Ніжинської ветеранської організації Людмила Величко,  голова профкому заводу «Ніжинсільмаш» Лариса Задерій та заступник директора Ніжинського територіального центру соціального обслуговування Тамара Бережняк.

Іменинниця  гостинно зустріла гостей та з радістю показала свої нагороди. Під час спілкування Ія Брюховець поділилася, що цікавиться життям, нікому не відмовляє у мудрій пораді і, незважаючи на свій поважний вік, залишається активною. Головним її кредо є справедливість, добро та любов до ближнього, адже все життя присвятила людям, віддаючи кожну часточку своєї душі.

Гості подякували чудовій жінці за активну участь у суспільно-громадському житті рідного міста, вагомий внесок у розвиток ветеранського руху, побажали міцного здоров’я, родинного затишку, мирного неба, радості й добра. А Ія Аврамівна все продовжувала приймати вітання від рідних, друзів, колег, сусідів та афганців…

відділу інформаційно-аналітичної роботи
та комунікацій з громадськістю Катерина Симоненко
Фото Тетяни Марченко,
Ніжинська міська газета “Вісті”

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь