Як українка прославилась на весь світ завдяки картинам з їжі

 

 

 

 

Дарина Косар на власній кухні створює унікальні картини. Але для цього їй не потрібні фарби чи полотно. Адже свої шедеври дівчина робить з… їжі. Все, що треба для фуд-художниці, – це відкрити холодильник та почати творити.

Уявіть собі портрет Бредлі Купера, викладений із спецій, або Гордона Рамзі з горошин чорного перцю, або Кеті Перрі з білого та чорного шоколаду. Ці картини принесли Дарині світову славу, адже серед її клієнтів і Європа, і Америка. Кількість її підписників в Інстаграмі сягає майже 60 тисяч, а іноземні ЗМІ частенько пишуть про українську художницю.

Дарина Косар

Має фах маркетолога та психолога. Покинула роботу, коли почала створювати картини з продуктів і заробляти на цьому. 

Серед клієнтів є і Кетті Пері

В Україні у мене мало клієнтів, а все тому, що у нас не готові платити багато за такі картини. В основному хочуть або безкоштовно, або по бартеру. Якщо раніше я могла так працювати, то зараз ні.

Більшість моїх клієнтів – це Європа та Америка. Про мене дізнались завдяки Інстаграму. Бо там я почала публікувати свої роботи і мене помітили. Вже набралось майже 60 тисяч підписників. Я навіть не використовувала ніякої реклами, просто знайшлись поціновувачі такого незвичного мистецтва. Тому зараз зарубіжні компанії – це мій основний заробіток.

 

Клієнти можуть бути різними. Це і продуктові компанії, яким потрібно, щоб я їх прорекламувала. Наприклад, я співпрацювала з компанією, яка виготовляє бельгійські вафлі “Belgian Boys”.  Моя робота полягала в тому, щоб гарно подати ці вафлі. А хтось звертається, щоб просто розбавити свій контент. Тоді я вигадую щось на їх тематику з їжі.

Так сталось і з замовленням для Кеті Перрі. Її представники замовили у мене їстівну копію обкладинки альбому. На тарілці з фруктами я намалювала обличчя співачки, до якої тягнулись руки фанатів.

Для роботи використовувала білий та чорний шоколад. Замовники були у захваті.

Помадою для Louboutin

Насправді, я працюю не лише з їжею. Серед мого арсеналу були і сіль з перцем, помади, підводки для очей, лак для нігтів, мереживо, бісер, зубна паста і кава. Та і це не кінець списку.

Я співпрацювала з французькою компанією Christian Louboutin. Для них я створила серію картин, намальованих губною помадою та лаками. Пам’ятаю, як я стрибала від захвату по квартирі, коли вони мені написали. Я не могла зрозуміти, як про мене дізнались.

А також серед моїх клієнтів були і Disney, американські Shabby Apple і Flo (Progressive Corporation) і арабські Signature Snacks.

Мистецтво, яке можна з’їсти 

Моє захоплення, а вже і основний заробіток – це фуд-арт і фотографія. Я створюю картини з їжі, фотографую та викладаю в Інстаграм. Власне, це моя платформа для бізнесу. Для своїх клієнтів також роблю фото, або рекламні ролики.

Я використовую всі можливі продукти. Це можуть бути і фрукти, і ягоди, і крупи, і спеції, та навіть ковбаса та інші продукти. З ожини можна викласти їжачка, з броколі – ялинку, з макаронів – тигра та ще багато чого цікавого і красивого. Все, що є на тарілці – їстівне. Моє головне правило – всі інгредієнти мають поєднуватись між собою. Сама не їм свої вироби, а от рідні люблять поласувати.

Для створення картин я не використовую якихось спеціальних інструментів. Це всього лиш кухонний ніж, канцелярський ніж, ножиці та пінцет.

Всі ідеї для своєї творчості можуть з’являтись у мене, коли я просто йду по вулиці. Я все замальовую у блокнот, а готова картина одразу вже є у моїй голові. Я живу новими ідеями та враженнями.

“Добрий ранок” приніс славу

Мене завжди тягнуло на творчі експерименти. З дитинства цікавилась графікою, малюванням та ліпкою. Потім в моє життя прийшла кулінарія, а згодом і фотографія. Я настільки зацікавилась всім цим, що якось від нудьги виклала з кавових зерен чашку і напис “Доброго ранку”.

Це фото стало популярним  і я почала отримувати багато позитивних відгуків. Почались сипатись замовлення. Якось на початку просили мене зробити щось схоже, але не з кави, а з ягід та фруктів. Так і почала творити, використовуючи крупи, спеції та інші продукти.

Коли творчість вже почала приносити дохід, я покинула роботу і з головою поринула у картини.

Мистецтво за 20 хвилин

Створення картин займає у мене різний час. Все залежить від кінцевої мети. Якщо це рекламний ролик і потрібно зробити постер, то на таку роботу йде доба, або дві. Якщо це щось для Інстаграму, то можу зробити і за 20 хвилин.

Щодо замовлень, то тут теж індивідуально. Наприклад, зараз я співпрацюю з британською компанією, яка виготовляє дерев’яні тарілки. І ми з ними робимо великий кампейн. Минулого місяця було одне замовлення від них, але 8 робіт. Звідси і виходить питання ціни. Якщо я займаюсь замовленням цілий місяць, то розраховую ціну замовлення стільки, скільки я собі планую місячний заробіток.

Джерело: shotam.info

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь