Держсубвенції для Ніжина “зависли у повітрі”. Міська влада звернулась до президента

 

 

 

 

 Офіс президента заблокував фінансування місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток для недопущення неефективного використання бюджетних коштів у рамках проектів, що несуть корупційні ризики.

Повідомляє сайт “Нежатин”

Як наслідок Кабмін затримує містам виплату 7,6 мільярда гривень із фонду регіонального розвитку та 2,5 мільярда гривень субвенції на соціально-економічний розвиток.

Зазначимо, що бюджету міста поперндньо затверджена субвенція в сумі 790 000 грн.

З них: 500 000 грн на придбання комплексу рентгенівського діагностичного апарату для центральної міськлікарні; 150 000 грн на закупівлю спортивного майданчика; 10 000 грн на придбання велопарковок; 130 000 грн на закупівлю дитячого майданчика для села Паливода.

Відповідно кошти на дані потреби “зависли в повітрі” і можуть бути не використані за призначенням. Чому так може статись з Ніжином та іншими містами України пояснюють в Офісі президента:

“Під час зміни влади спостерігалося чимало випадків, коли особи, причетні до державного управління за попередньої влади, докладали зусиль для створення проектів з неефективним використанням бюджетних коштів, де існують ризики освоєння ресурсів окремими особами чи інші корупційні ризики”.

Виходячи з даної ситуації Ніжинська міська рада та її виконавчий комітет звертаються до президента України Володимира Зеленського з пропозицією забезпечити прискоренгя спрямування коштів субвенції з держбюджету Ніжину.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь