Багаторазовий чемпіон з шахів привіз до Ніжина ще одну перемогу!

 

 

 

 

У Чернігові відбувся чемпіонат України з класичних шахів серед ветеранів. У змаганнях взяли участь 34 шахісти з багатьох областей України. Вони змагалися у двох вікових категоріях: старші 50 років та старші 65 років.

Багаторазовий чемпіон Ніжина Микола Кожем’яко в категорії учасників старших 50 років (5 майстрів спорту, решта — кандидати в майстри спорту) завоював бронзову медаль з результатом 6 очок з 9 можливих. Він поступився тільки двом досвідченим майстрам спорту.

У неофіційному командному заліку за результатами виступу шахістів в обох вікових категоріях збірна Чернігівської області у складі Олега Юрасова (Чернігів) та Миколи Кожем’яка посіла перше місце та отримала кубок і медалі.

Микола Кожем’якп народився в Носівці у 1961 році. В шахи почав грати з 6 років, навчив старший брат. В третьому класі здобув свій перший титул — став чемпіоном 8-річної школи. Закінчив Київський політехнічний інститут, інженер, очолює один із відділів НВК «Прогрес». Кандидат в майстри спорту з шахів (1981 рік), багаторазовий чемпіон Ніжина, неодноразовий переможець та призер багатьох міських, обласних та всеукраїнських змагань. Чемпіон України з швидких шахів, бронзовий призер з блискавичних шахів серед ветеранів (2017 рік), бронзовий призер з класичних шахів серед ветеранів (2019 рік). Член виконкому федерації шахів Ніжина.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь