Ніжинські історики випустили книгу про гендерні дослідження

 

 

 

 

У переддень свята Незалежності України у світ вийшла книга написана ніжинськими істориками, викладачами НДУ ім. М. Гоголя Сергієм Кириленком та Євгеном Луняком.

Повідомляє сайт “Нежатин”

“Щойно побачила світ наша спільна праця з Сергієм Кириленком “Гендерні історичні студії”. Ця книжка відразу перетворюється, як це звичайно для наукових публікацій, на раритетне видання через малий наклад і буде доступна хіба що в найбільших бібліотеках”, – коментує автор Євген Луняк.

 

 

Ця книга є навчальним посібник, що призначений для студентів, які вивчають курс: «Гендерні історичні студії”. У ньому на основі новітніх історичних доробків послідовно розкриваються передумови, причини та основні етапи становлення наукового напрямку дослідження минулого, предметом якого є історія формування і функціонування системи взаємовідносин і взаємодій, що стратифікують суспільство за статевими ознаками, історію про уявлення про «жіноче» і «чоловіче» як категорії соціального ієрархічного порядку, історію самоуявлень чоловіків, жінок і сексуальних менших.

Посібник містить добірку фактів з гендерних стосунків в історії України, ряд уривків з   наукових статей, які стали хрестоматійними, перелік джерел та літератури для поглибленого самоопрацювання, запитання та завдання для самоперевірки. Видання може бути корисним для студентів галузі гуманітарних, соціальних та поведінкових наук.

Розроблений цей посібник в рамках проекту Еразмус.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь