З нахилом чи без? Що не так з партами для першачків в ніжинських школах

 

 

 

 

Ось і настало свято для ніжинських першачків: вперше до школи, нові друзі, нові знання і новий другий дім – школа. Тож меблі у цьому другому для них будинку мають бути найвищої якості.

Цю тему підняли на щотижневій оперативній нараді при міському голові.

 

Міський голова у розмові з начальником управління освіти поцікавився на рахунок закупівлі парт для перших класів. Виявляється, нові меблі з’являться лише після 15 вересня, адже мають до кінця відбутись всі тендерні процедури.

Та міського голову більше цікавило якої якості будуть нові парти. «Як в минулому році? Вони міцні, якісні, але важкі. У новій українській школи – класи-трансформери. Відповідно до уроку парти потрібно переставляти, але дитина не може їх підняти, а для однієї вчительки переставляти 30 парт є накладним. В більшості ОТГ закупляють парти з регулюванням куту нахилу: вони більш легкі та підходять для будь-якого виду занять з рукоділля. Чому в такому виборі не проявили ініціативу  в наше управлінні освіти?», – поцікавився Анатолій Лінник.

«Є рекомендації по закупівлі. Опис виписаний в наказі Міністерства освіти: одномісні парти з кутом нахилом столу в 6 градусів. Я розумію переваги парт, що регулюються, але вони є більш дороговартісними. Це додаткові кошти, яких у нас нема. Ми купуємо комплект: парта стілець за 1200 грн, в той час як інші коштують близько 3000 грн. Нам не вистачає 700 000 грн на закупівлю тих меблів, які ми хочемо», – пояснив Станіслав Крапив’янський.

Вислухавши, міський голова наголосив, що варто враховувати не лише методичні рекомендації, а й потреби школярів, і в такому разі ініціювати і наполягати на виділенні додаткових коштів з міського бюджету.

А що ж до тих парт, які вже закуплені для ніжинських шкіл, першачки та їх батьки зможуть оцінити меблі з початку навчального року та зробити свої висновки щодо зручності їх використання.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь