Доба стала коротшою на… шість годин?

 

 

 

 

Це підтверджують монахи з Афона

Усі ми часто нарікаємо на брак часу. До завершення якоїсь справи нам завжди не вистачає кількох хвилин, годин, дня. Але ж у добі як було, так і є 24 години. Але той час не такий, як колись – переконують старці. Кажуть, за два останні тисячоліття доба зменшилася на… цілих шість годин! Але як таке може бути?

Ченцям бракує ночі на молитви

Що життя спливає швидше, давно помітили монахи зі святої гори Афон. Вони зі століття у століття по годинах читають певні молитви. Колись їм вночі лишався час на відпочинок. Нині ж при тій самій кількості молитов старцям бракує ночі, щоб встигнути закінчити все вичитати.

Подібне спостереження зробили й монахи зі Святої Землі. У Єрусалимі біля Гробу Господнього запалюються спеціальні лампади. Колись олію у них доливали в один і той же час, напередодні Великодня. За рік вона повністю вигорала, якраз вистачало до наступної Пасхи. А тепер доводиться маслянисту рідину виливати, бо її ще чимало залишається.

Перед кінцем світу рік минатиме, як місяць

Цікаве пояснення мінливості часу дав відомий вчений-фізик, доктор технічних наук, член-кореспондент Білоруської академії наук Альберт-Віктор Вейник. Він висунув гіпотезу, що у часу, як у фізичного явища, є матеріальний носій – так зване «хрональне поле». У ході експериментів академік власний наручний електронний годинник поміщав у розроблену ним установку. Перемикаючи кнопки, він демонстрував колегам, як той самий прилад сповільнює чи прискорює свій хід, на відміну від усіх інших хронометрів поза установкою Вейника. Вчений переконував, що найменша частинка «хроносфери» невпинно скорочується. Відтак швидше відбуваються усі процеси – старіє людина і все живе на Землі, старіє сама планета.

Подібне твердження висловили американські вчені Браунлі та Уард. Вони на прикладі наближення Землі до Сонця пояснили: чим більше зменшується ця відстань, тим швидше для нас плине час. При цьому в добі лишається 24 години, але їхня тривалість суттєво скорочується.

І як тут не згадати християнські пророцтва про кінець світу? Зокрема у «Посмертному зверненні» преподобного Ніла Мироточивого Афонського (1815 р.) йдеться про те, що в останню епоху існування людства, коли буде царювати антихрист, з часом буде відбуватися взагалі щось незрозуміле: «День буде минати, як година, тиждень – як день, місяць – як тиждень, і рік, як місяць». Подібне застереження можна знайти і у пророків ісламу.

Наталія КРАВЧУК

Джерело: visnyk.lutsk.ua

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь