В освіті Ніжина відбуваються позитивні зміни

 

 

 

 

Це було відмічено на серпневій конференції педагогічних працівників Ніжина, що відбулась 28 серпня в актовій залі НБДЮ. Конференція мала назву «Педагогічний маркетинг».

Про це повідомляє сайт “Нежатин”

На початку заходу міський голова Анатолій Лінник відмітив, що все більше ніжинських закладів освіти долучаються до експериментально-дослідницької роботи всеукраїнського рівня, проектної діяльності як на міському, так і на загальнодержавному й міжнародному рівнях. Це є дуже знаковим, адже педагоги отримують безцінний досвід, який передають ніжинським школярам та вчать бути їх ініціативними і мислити по-сучасному.
Окрім того, освітяни міста звертають особливу увагу на формування особистісного бренду та позитивного іміджу. Вони є не тільки учасниками конкурсів, заходів, але й об’єднуються в громадські організації.
До Ніжина неодноразово приїжджали педагоги зі всієї України та відомі експерти для участі у магістральних EdCamp на базі НВК №16 «Престиж» та ЗОШ 1-3 ст №7. Педагоги Ніжина беруть активну участь у розбудові Нової української школи. І тут взірцем для всіх є досвід роботи Ніжинського ліцею при НДУ ім. М. Гоголя, який тримає перше місце у рейтингу результатів ЗНО-2019 у Чернігівській області.
Говорячи про фінансову сторону освіти в Ніжині, міський голова зауважив, що на цей напрямок з міського бюджету йде 54,3% від  загального бюджету міста. Уточнений кошторис галузі «Освіта» становить 219, 8 млн. грн. У порівняні з минулим роком цей кошторис є більшим на 32, 9 млн. грн.
Найбільшу питому вагу займає заробітна плата з нарахуваннями – 159, 5 млн. грн.
Не дивлячись на те, що на освіту йде «левова частка» з бюджету, депутати і надалі продовжуватимуть йти освітянам на зустріч.
З січня 2019 року до кошторису управління освіти надійшло 6979,6 тис. грн. субвенції.

Пріоритетним питанням при підготовці до нового 2019/2020 навчального року є створення умов для впровадження Концепції «Нової української школи».
Важливими змінами в ніжинських школах стануть вибори директорів. Начальник управління освіти Станіслав Крапив’янський зазначив, що до нового року має відбутись 8 виборів директорів загальноосвітніх навчальних закладів. Підводячи підсумки минулого року по впровадженню Нової української школи в деяких закладах освіти, начальник управління разом з педагогами окреслили досягнення та проблеми, що турбують педагогів та керівників закладів освіти в умовах реформування освітньої галузі, визначили  стратегічні пріоритети розвитку освіти та дали старт новому навчальному року.

Приємною частиною конференції нагородження педагогів, керівників та колективів закладів освіти, чию працю за підсумками 2018-2019 навчального року визнано найбільш результативною.
З виконанням плану роботи Управління освіти можна ознайомитись на офіційному сайті управління.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь