Фестиваль історичної реконструкції в Ніжині. ФОТО. ВІДЕО

 

 

 

 

Феєрично, історично, середньовічно – так можна охарактеризувати Фестиваль історичної реконструкції, який проходить сьогодні в Ніжині. На подвір’ї НДУ ім. Миколи Гоголя відбувається феєричне дійство, яке дозволить відвідувачам поринути в неймовірну атмосферу середньовічного ремесла та героїчних баталій!

Повідомляє сайт “Нежатин”

Ніжинці мають унікальну можливість випробувати себе у ролі вправного гончара чи відважного лицаря! Захід організували Ніжинське археологічне товариство при НДУ ім. Миколи Гоголя за підтримки ректора університету Самойленко О.Г. та Студентської ради історико-юридичного факультету.

Іван Кедун, доцент кафедри всесвітньої історії Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Іван Кедун, для якого ще донедавна проведення такого фестивалю було мрією, у коментарі журналістам сайту “Нежатин” розповів – це потрібно ніжинській спільноті, щоб полюбити своє місто ще більше.

«У першу чергу цей захід спрямований для навчання студентів історичного факультету, аби вони могли візуалізувати свою роботу. Щоб краще зрозуміти археологію, потрібно наочно побачити у дії всі ці процеси й ремесла. Треба сказати, що проведення цього фестивалю є ініціативою студентів. Для жителів міста це також гарна нагода спробувати себе у різних ремеслах і приблизитись до історії», – коментує Іван Кедун.

Говорячи про те, як зароджувалась ідея створити такий фестиваль у Ніжині, історик також зазначає, що все йшло поетапно. В організації заходу беруть участь багато установ та організацій, і проходить фестиваль в рамках цільової програми по археологічним дослідженням міста Ніжина. Ідея була ця давно, але матеріальна можливість настала тільки зараз.

“Сподіваюсь, що після цього фестивалю, наші ряди значно поповняться студентами, які зможуть нас підсилити, і ми робитимемо більш яскраві заходи”, – резюмує Іван Кедун.

Фестиваль триватиме до 20:00!

На фестивалі побувала Марина Волинець

фото автора

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь