У школах стартує новий курс “Основи сім’ї”, запропонований християнами

 

 

 

 

В Україні в державних школах від 1 вересня стартує новий курс “Основи сім’ї”, заснований на християнських принципах.

Автором проекту є фахівець з питань сім’ї та сімейних відносин, доктор філософії і автор курсу “Основи сім’ї” Адріан Буковинський, повідомляє “Релігія в Україні” з посиланням на Іnvictory.

“Наша мета – зменшити кількість розлучень в Україні та підвищити якість батьківства. Курс “Основи сім’ї” повинен готувати учнів до життя в суспільстві. Програма спрямована на соціалізацію, набуття морально-етичних і моральних якостей”, – зазначив Адріан Буковинський, близький до УГКЦ.

Зазначається також, що 14-15 вересня в Черкасах близько 70 вчителів пройшли навчання з предмету “Основи сім’ї” для 10-11 класів. І це вже восьма область України, де проходить подібне навчання. Захід відбувся за сприяння Черкаського обласного інституту післядипломної освіти, педагогічних працівників та за підтримки Асоціації християн-вчителів та ГО “Рух Реформації”.

Адріан Буковинський навів короткі статистичні дані про проведену роботу:

1. Понад 600 педагогічних працівників, представників українських шкіл, пройшли Програму навчального модуля “Основи сім’ї. 10-11 кл.” для підвищення кваліфікації, з метою впровадження Програми в закладах освіти.
2. Згідно з письмовимих відгуками, учасники навчань переконані, що Програма “Основи сім’ї” повинна викладатися як основний предмет.
3. Станом на 16 серпня, навчання проведено в Хмельницькій, Житомирській, Волинській, Рівненській, Тернопільській, Київській та Черкаській областях. Окрім того проведено 2 модульні навчання у м. Києві для представників інших областей.
4. 5-9 серпня проведено навчання для представників обласних Інститутів післядипломної освіти.

Також він висловив невдоволення тим, що нова влада країни збирається скоротити парламентські Комітети. “Таким чином питання української сім’ї, якими опікувався Комітет з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму ліквідовується та створюється Комітет з питань молоді та спорту. Сім’ї вже не існує!”, – написав він у Facebook.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь