Картини ніжинського художника, від яких неможливо відірвати погляд

 

 

 

 

5 вересня у художньому відділі Ніжинського краєзнавчого музею ім. Спаського стартувала виставка з нагоди 40-річчя творчої діяльності та 60-річчя від дня народження художника Анатолія Залозного.

Повідомляє “Nizhyn.city”

На виставці представлені 30 картин, які створювалися за період з 2000 року. Є і  ранні роботи, наприклад, картина «Мама» (1984), написана у техніці туш/перо, що дає змогу прослідкувати мистецький шлях художника та розвиток його світосприйняття.

Анатолій Залозний народився на Ніжинщині в хуторі Лісове в родині сільських трударів. Початкову школу закінчив у рідному хуторі, далі навчання продовжив у Черняхівській середній школі. Саме тут у юного художника розкрився талант до пензля, який запримітив шкільний вчитель з малювання Григорій Ващук.

Перші роботи були виконані простим олівцем. Я оформлював шкільні стінгазети, брав участь у конкурсах.

«Тематика картин різна, пишу  маслом. Саме під час роботи вимальовується сам образ. Перші мої картини зберігаються на хуторі, у батьковій хаті, де тепер у мене дача.

Мене завжди надихала рідна природа, хутір, розташований в лісах. Тому в моїх роботах переважали зелені кольори — символ життя

Пишу картини у вільний від роботи час. Можу почати писати, а далі картина «зріє» і рік, і два. А можу і за півдня намалювати. Вдома для цього відведена кімната. Рамки замовляю, а деякі і виготовляю власноруч. Наприклад, рамку на картині «Дон Кіхот» робив з сосни. На дереві кора —  я так побачив завершеність роботи, адже з правильною рамкою ефект інший», —  розповів Анатолій Залозний.

Серед відомих митців у художника кумирів немає. За його словами,  кожен вражає його по-своєму. Свої роботи майстер продає чи дарує. Серед найулюбленіших картин — «Чорний кіт» на чорному із зеленими очима, нині вона у приватній колекції.

 Це вже друга виставка митця, перша була у 90-х. Тоді він виставлявся у музеї разом з ніжинським художником Геннадієм Ушаковим. Відвідати виставку можна до 5 жовтня у художньому відділі Ніжинського краєзнавчого музею за адресою вул.Батюка, 6.
Тетяна Марченко для сайту “Nizhyn.city”

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь