Управління освіти роз’яснило ситуацію по демонтованій системі опалення в ЗОШ №10

 

 

 

 

Сьогодні на нашому сайті була опублікована стаття щодо демонтованих мереж опалення в Ніжинській ЗОШ №10.

Читати по темі: Питання на десятки тисяч: Куди поділись демонтовані батареї з ніжинської школи?

За попередньою інформацією, на депутатській комісії, яка відбулась 10 вересня, представник управління освіти озвучив, що дані труби та батареї, як це було передбачено в проекті, залишаються підряднику, тобто фірмі ТОВ «Творець». Звичайно новина стала резонансною і викликала обговорення серед населення. На це оперативно відреагував начальник управління освіти Станіслав Крапив’янський та запросив журналістів на зустріч в стінах ЗОШ №10, аби надати достовірну інформацію по даному питанню.

О 12:00, якраз, коли в навчальному закладі закінчуються заняття, відбулось обговорення даної теми у присутності т.в.о.директора Сергія Никонця та депутата Ніжинської міськради Олександра Ігнатюка.

 

Станіслав Крапив’янський пояснив: “Попередню інформацію надавав юрисконсульт управління Юрій Користиленко. Він працює з документами, але не є членом робочої комісії по даному проекту з термомодернізації школи. У проекті дійсно було зазначено, що демонтовані батареї й труби можуть залишитись виконавцю. АЛЕ в адміністрації школи зовсім інша позиція, і на засіданні робочої групи, що відбулось 5 вересня, це питання було піднято і виконавець заявив про те, що він не претендує ні на батареї, ні на труби. Було прийнято рішення все це залишити в ЗОШ №10 для подальшої реалізації”.

Т.в.о.директора Сергій Никонець також висловився на цей рахунок: “Вдячний ЗМІ, що виконанню робіт у нашому закладі приділяють таку увагу. Я розумію, що наша школа зараз “під мікроскопом” і це нас спонукає діяти згідно з чинним законодавством і  успішно закінчити дану термомодернізацію. Що стосується демонтованої системи тепломережі, то це питання обговорювалось ще на початку нового навчального року. Ми додатково створили лист, в якому чітко прописали, що дана демонтована система не передбачена зворотніми коштами для виконавця робіт і звернулись з цим офіційним листом до головуючого комісії, заступника міського голови Григорія Олійника та до виконавця робіт ТОВ “Творець”. У ньому ми висловили прохання передати на облік ЗОШ №10 демонтовану систему з подальшим оформленням відповідних документів управлінням освіти та здачі її на металолом, а кошти направити на спецрахунок нашої школи.

Наразі демонтована система опалення знаходиться в підсобному приміщенні школи.

На заміну старим батареям вже поступово встановлюють нові. У чому особисто переконались журналісти. Окрім того ми дізнались, що невдовзі буде відновлена робота їдальні, а отже з’явиться гаряче харчування і надаватиметься в першу чергу школярам, батьки яких, в силу обставин, не можуть забрати їх зі школи о 12:00.

Роботи по проекту в Ніжинській ЗОШ №10 тривають. Контролюча комісія знову приїде до Ніжина в цю п’ятницю, аби оцінити якість робіт на даному етапі.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь