Реставрація ніжинського храму Іоана Богослова ведеться. А дозвіл є? – цікавиться влада міста

 

 

 

 

Відомо, що у Ніжині зараз тривають ремонтні роботи у церкві Іоана Богослова, що по вулиці Гоголівська.

Про дану необхідність журналістам розповіли священнослужителі храму, адже днями вхідні двері церкви просто випали.

Повідомляє сайт НЕЖАТИН

«Це сталося тому, що стіна храму з північного боку розсипається. Її збудовано з недопаленої глини, тому вона дуже набирає вологу, і штукатурка легко відпадає. Ізоляція фундаменту відсутня. При аварійній ситуації ми вимушені проводити ремонтні роботи. Наближаються холоди, храм має утеплитись хоча б по мінімуму», – пояснюють отець Олег та диякон Януарій, котрі нині і проводять реставрації роботи кореспондантам myniznyn.com

На сторінці у Фейсбук, директор Музею Рідкісної книги Олександр Морозов висловив свою думку на рахунок даних ремонтних робіт.

«Ще раз про ремонт пам’ятки національного значення храму Івана Богослова в місті Ніжині. У публікації на myniznyn.com йдеться про те, що “ніякоїліпнини на порталі не було”. Добре, подивимося на фото. Ліворуч – портал в процесі “ремонту”. Щотоді там обведено кружечком? Праворуч – подібний портал, тількипівденний».

 

Та як тільки дана новина поширилась містом, одразу з’явились ті, у кого є сумніви на рахунок таких робіт і чи взагалі є дозвіл на них.

Не оминули цю тему і на засіданні виконавчого комітету, яке відбулось 12 вересня. Тему підняв заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, зазначивши, що вже не перший раз виникає питання стосовно даного об’єкту…

«Я щодекадно звертаюсь на адресу головного архітектора Чернігівської облдержадміністрації та на ім’я Євстратія, архієпископа Чернігівського і Ніжинського з одним проханням – надати інформацію: чи підписаний охоронний договір на цей об’єкт, на якій стадії завершення виконання документів про право власності релігійної громади, і чи є насправді дозвіл на проведення будь-яких ремонтних робіт. Бо втручання в реконструкцію пам’ятки архітектори такого значення тягне за собою певні наслідки. Цей храм, як перлина Лівобережжя, є важливим і значимим для нашої громади, а отже наша задача зберегти його». – зазначив Ігор Алєксєєнко.

Відповідні листи в найближчий час направить управління культури і туризму Ніжинської міськради, аби висловити занепокоєння влади міста стосовно подальшої долі пам’ятнику архітектури.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь