Як маленькі ніжинці Пана огірка шанували

 

 

 

 

А ВЖЕ ПАН ОГІРОК ПОСПІШАЄ !
НА ДЕНЬ МІСТА НІЖИНА ЗАКЛИКАЄ !

Любов до маленької Батьківщини дошкільників починається із захопленням їх красою того, що бачить дитина перед собою, чим вона милується, в що вкладає частину своєї душі …
Вже на порозі улюблене свято всіх ніжинців – і дорослих , і маленьких.

Свято його величності Огірка ми чекаємо з нетерпінням і великою відповідальністю. За здалегідь розпочалася цікава пошукова робота творчих педагогів ДНЗ №13 «Берізка» з дошкільнятами. Нас всіх підтримала дружна батьківська родина, створюючи Пана Огірка в різних образах та реалізовуючи психолого-педагогічний проект «Ніжине, мій сивочолий, Ніжине…»

Спостерігаючи за довготривалим , цікавим творчим процесом педагогів і дітей, великої дружньої батьківської родини, приходжу до висновку, що всі старалися виконати свої роботи красиво і вишукано, вчили і вчилися милуватися і радитися, творити і насолоджуватися прекрасними творіннями.

А створене своїми руками, в цілому приносило радість дітям і дорослим, гордість за своє рідне місто Ніжин , за наш неповторний ніжинський огірок – зліплений, пошитий, виготовлений з тканини і дерева, дбайливо вишитий… Це він – Пан ніжинський Огірок, з прадавніх часів знаний на всенький Світ.

Так творча праця, творення ніжної краси, творення щирого добра, входять в духовний світ малого українця, бо по окремим частинкам ці якості в душу дитини не проникнуть. Через красиве – до людяного, як вчив Великий Добротворець В.Сухомлинський, а від нього – до любові і гордості за свій рідний ніжинський край, маленьку батьківщину наших дошкільнят.

Завідувачка ДНЗ №13 Наталія Примушко

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь