Верховна рада готує штраф водіям на 34 тис. грн. за порушення правил дорожнього руху

 

 

 

 

Верховна Рада України проголосувала за підвищення штрафів за порушення правил дорожнього руху. Законопроект, зареєстрований в Раді під номером 1047, опублікований на порталі уряду. Згідно з текстом закону, збільшення штрафів торкнеться водіїв фур, які порушують ПДР щодо ваги вантажу.

Нагадаємо, що раніше за перевезення вантажу великої ваги, ніж це дозволено, водіїв штрафували на суму від 510 до 680 грн. Згідно з нововведеннями тепер сума штрафу буде в десятки разів вище – від 8,5 до 34 тисяч гривень.

Сума грошового покарання за перевантаження фури буде залежати від ступеня порушення правил. Закон передбачає мінімальний штраф 8,5 тис. грн. при перевантаженні на 5-10% від дозволеної ваги. Якщо ж вага вантажу, що перевозиться, перевищує дозволену на 20% і більше, то водієві таке порушення обійдеться в 34 тисячі гривень.

Пояснювальна записка до закону уточнює, що дана міра необхідна для збереження державного бюджету. Під збереженням державного бюджету депутати мають на увазі, що на розбиті перевантаженими фурами дороги витрачається значна частина бюджетних коштів. Також, прийняття закону №1047 дозволить поліпшити безпеку руху на українських дорогах.У момент голосування за закон про підвищення штрафів за перевантаження в залі Верховної Ради знаходилося 400 депутатів. За прийняття закону в першому читанні проголосувало 323 народних обранця. У другому читанні закон підтримали вже 331 депутата. На даний момент закон відправлений на розгляд до Конституційного суду України.Також, українським водіям нагадали про правила тонування стекол автомобіля і про можливі штрафи за неправильне тонування.Як повідомлялося раніше, українців почали штрафувати за «евробляхи».

За матеріалами https://hvylya.net

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь