Унікальні букети в Ніжині. Учасниця сімейного бізнесу «Савіта» в інтерв’ю про «квіткові» секрети.

Ніжинці щодня купують сотні троянд, гвоздик та гербер у подарунок рідним, коханим чи колегам. Жодне свято – чи то день народження, чи то весілля, не обходиться без букета.

Виготовлення весільних і святкових букетів, створення оригінальних квіткових композицій, квіти в вазонах, смачні букети, оформлення подарунків – такі букети можуть зробити для вас у Ніжині в мережі магазинів “САВІТА”, де також продаються добрива та горщики для квітів.

 Тетяна та Віталій Савінови продовжують розвивати квітковий сімейний бізнес «САВІТА», який вже понад 25 років дарує людям щастя та свято. В інтерв’ю сайту «Нежатин» учасниця бізнесу, член родини Савінових Олена розповіла, як до Ніжина привозять квіти з далекого закордону, які троянди вирощує вдома особисто та інші цікаві «квіткові» секрети.

 

  • У квітковому бізнесі задіяна вся родина?

Так. Мій чоловік Євген прикладае зусилля до розвитку бізнесу, створюючи власноруч з дерева ящики для композицій. Батьки Тетяна і Віталій є серцем бізнесу. Вони роками налагоджували партнерство з різними постачальниками країн. Не перестають розвивати свої магазини й нині.

  • Ваша мережа магазинів квітів у Ніжині називається «САВІТА». Яка історія назви?

Мати та батько мого чоловіка Тетяна та Віталій 25 років тому почали цей бізнес. Вирощували квіти у дворі та продавали їх. Можна сказати, хобі переросло у справу життя. Тож назва «САВІТА» має в собі їх імена та прізвище Савінові Віталій та Тетяна.

  • У ваших магазинах великий вибір квітів. Де ви їх купуєте? З-за кордону привозите?

– Нам постачають квіти з теплиць України та Голландії. Троянди з-за кордону значно дорожчі за рахунок транспортування фурами, розмитнення, доставки по Україні. Але і якість відповідає ціні. Проте ми з мамою Тетяною також вирощуємо рози та хризантеми у дворі свого будинку, і також виставляємо їх на продаж. Їх краса аж ніяк не поступається закордонним квітам.

  • Як квіти привозять на великі відстані?

– Квіти обробляють рідким азотом і вони впадають у своєрідний «летаргічний сон». В такому стані, запаковані в картон, вони можуть зберігатись до двох місяців. Такі квіти не розпускаються і не в’януть.

А привозять їх, підрізаєш стебла, ставиш у воду і буквально за 3-4 години вони оживають. Стають міцними, пружними, ніби щойно зрізані.

  • Після цього скільки часу вони можуть зберігатись в магазині і вдома у покупців?

– Якщо квітка свіжа і за нею правильно доглядають, вдома вона може стояти більше тижня. Якщо ж в холодильнику, так як у нас в магазині, то близько двох-трьох тижнів.

Квіти, як жінки потребують догляду. Стебла треба підрізати, максимально звільнити їх від листя, бо воно забирає воду і не дає їй доходити до бутону, і тоді поставити у воду, на пару градусів холоднішу від кімнатної температури. Відстоювати, заморожувати воду не треба.

Ні в якому разі нічого не сипати. Це все брехня, що треба класти в воду гліцерин, аспірин, анальгін і так далі.

В літній період воду міняти потрібно кожного дня, бо всі процеси прискорюються і вода починає цвісти. А осінню можна міняти воду три рази на тиждень. І обов’язково щоразу підрізати стебла. До речі, треба це робити гострим ножем, а не ножицями, щоб не передушувати канали, через які повинна проходити вода. При чому треба підрізати і відразу ставити у воду. Бо як забудеш навіть на пару хвилин, канали закриються і все – вода не буде проходити.

  • Купують зараз так звані «оберемки» по 20-30 троянд?

– Так, беруть. Буває, що і по 101-ій троянді купують. Такий букет може коштувати і 4, і 5 тисяч гривень. Дехто каже, що це викидання грошей на вітер. Можливо, але ті емоції, коли тобі дарують такий величезний букет, їх не замінити нічим. Скільки б часу не пройшло, ти це пам’ятатимеш. Тут ти платиш не за квіти, а за емоції. Хтось стрибає з парашутом, хтось пірнає з аквалангом, а хтось отримує такі подарунки.

 

  • Які унікальні букети доводилось вам робити на замовлення?

Це були смачні букети – з цукерок чи то з інших ласощів. Все, що замовник побажає: його бажання «плюс» наші фантазія та вміння і ми здатні створити унікальний подарунок.

Нині дуже збільшився попит на вироби ручної роботи. Це дуже популярно в Україні. А Ніжині це таке місто, де є багато талановитих рукодільників, і це вже є своєрідний бренд Ніжина. Ми можемо створити квітковий подарунок для кожного.

І це, треба зазначити — універсальний подарунок. Навіть, якщо людина з’їсть усі цукерки зі свого подарунку, то він все одно залишиться красивим і ще довго буде милувати око».

  • Які зараз найпопулярніші квіти у ніжинців?

– Ніжинці продовжують обирати класику — троянди або хризантеми, але вже починають розуміти красу екзотичних квітів таких як альстрамерії, еустоми, орхідеї та антурії.

  • Чи роблять у вас замовлення з інших міст?

Так, доставити букети ми можемо у будь-який куточок України. Приймаємо ж замовлення і з-за кордону. Останнє таке було з Норвегії.

Сім’я Савінових висловлює подяку ніжинцям за те, що купують квіти, а організаціям – за багаторічну співпрацю!!!

Замовити букети можна за телефонами:

068 107 67 34 – Тетяна Олексіївна

068 386 49 10 – Олена

 

Адреси мережі магазинів квітів у Ніжині «САВІТА»:

– вул. Московська, 54-А (навпроти міськлікарні);

– вул. Московська, 3-б/12 (біля РАГСу);

– вул. Московська 2-т (біля «Старого міста»)

– вул. Подвойського (Комунальний ринок, кіоск №57);

– вул. Шевченка 156-к (біля заводу «Сільмаш»)

– критий ринок «Прогрес» (другий центральний вхід на парапеті.

#замовти квіти в Ніжині, #Ніжин квіти, #квіти Савіта, #квітковий магазин в Ніжині

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь