Число вагонів в електричках «Київ – Ніжин» скорочують

 

 

 

 

Електрички Південно-Західної залізниці, якими найдешевше можна доїхати із Броварів до Києва, невпинно зменшують число вагонів. Причиною того є майже повна зношеність рухомого складу, принаймні на напрямках «Київ – Ніжин» і «Київ – Конотоп». Про це йдеться у відповіді ПАТ «Укрзалізниці» на запит журналіста «Трибуни Броварів». Тим не менше, одночасно зі скаргами на відсутність фінансування з місцевих бюджетів, чиновники виношують плани човникового сполучення зі столицею, а «Укрзалізниця» навіть будує нові платформи в Броварах.

Із відповіді «Укрзалізниці» зрозуміло, що число електричок на напрямках «Київ – Ніжин» і «Київ – Конотоп» за останні 5 років зменшилось, щоправда не кардинально – із 40 до 38. Втім, в акціонерному товаристві визнають зменшення числа вагонів на поїздах приміського сполучення, не вказуючи чисел.

Відповідно до спостережень, раніше кожна електричка зазвичай мала по 10 вагонів. Тепер – тільки 6. Скорочення поїздів і вагонів перевізник називає вимушеним для «Південно-Західної залізниці». Втім, у товаристві запевняють, що намагаються забезпечувати перевезення на приміських напрямках.

В «Укрзалізниці» вказують, що пасажирські перевезення здійснюються в умовах гострої нестачі моторвагонного рухомого складу. Його зношеність становить аж 92 %. Водночас відсутність належного фінансування призводить до неможливості придбання необхідних запчастин, обладнання й матеріалів і, відповідно, належного утримання моторвагонного рухомого складу.
Перевізник зазначає, що відповідно до законодавства, на придбання електропоїздів і дизель-поїздів мали би залучатися, зокрема, кошти місцевих бюджетів. Однак такі гроші на ремонт і купівлю рухомого складу не виділяються взагалі.
Зазначимо, перевезення електричками є найдешевшим способом дістатися до необхідного населеного пункту.
Колишній співробітник департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації й інженер Віктор Петрук прогнозує, що загальний пасажиропотік на цих лініях становитиме 320 тис. осіб на добу. І цей результат можна порівняти з пасажиропотоком метрополітену.
За матеріалами Трибуна Бровари

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь