У Ніжині CoolТИвують іDеї. ФОТО

 

 

 

 

Другий форум молодіжних ініціатив CoolТИватор іDей стартував у Ніжині. Його програма є дуже насиченою і розрахована на два дні. Почався він з позитиву, який представники Ніжинського молодіжного центру дарували учасникам. Їх цього року зареєструвалось більше ста. Взяти участь у форумі виявила бажання молодь з Чернігова, Прилук та, звісно, з Ніжина.

Повідомляє сайт НЕЖАТИН

CoolТИвувала іDеї активна молодь в стінах Ніжинського університету. Директор молодіжного центру й організатор заходу Анжеліка Тимченко радо привітала всіх присутніх та побажала натхненних та продуктивних днів, після яких кожен запасеться на рік цікавими ідеями.
На відкриття форуму завітав і секретар міської ради Валерій Салогуб, який наголосив, що однією з можливостей реалізувати власний потенціал для молоді є участь у програмі Громадський бюджет, адже це можливість змінити власне місто на краще, а також звернувся до присутніх з пропозицією долучитися до розробки проектів громадського бюджету на 2020 рік, що буде сприяти соціально-культурному розвитку міста.

Після Анжеліка Тимченко розповіла про U-report Ukraine. З ніжинської молоді, мабуть, про це мало хто, що знає, але насправді – це дуже глобальний проєкт. Полягає він у швидких опитування через безкоштовні СМС або Твітер, які дозволяють дізнатись думку молоді щодо важливих суспільних питань.

Учасники U-Report, отримуватимуть опитування з 3-4-х питань щотижня. Потрібно лише сказати, що думаєш стосовно тієї чи іншої теми.
Приєднатись до нього дуже просто, і якщо ви виявили бажання, надсилайте слово СТАРТ на номер 4224.* Також можна надіслати слово СТАРТ фейсбук-спільноті U-Report, або зафоловити у Твітері – www.twitter.com/UReportUkraine.
Приєднались до проєкту й учасники форуму CoolТИватор іDей. До того ж в учасників була дуже гарна мотивація. Головний організатор Анжеліка Тимченко запропонувала взяти участь в розіграші, призами якого були фірмовий світшот U-report, футболки та яскраві шкарпетки. Щасливчики, котрих програма обрала рандомно не тямили від щастя, адже речі дійсно супермодні і оригінальні.

Наступним етапом форуму став TEDtolks, в ході якого виступаючі ділились мотиваційними презентаціями та досвідом, який допоможе у саморозвитку.

Директор Чернігівського молодіжного центру Ірина Сімонова виступила з доповіддю «Не прогав можливості!» і розповіла, які наразі існують для української молоді.
Досить мотивуючий був виступ директора Всеукраїнського молодіжного центру Сергія Кривогуза. Перше питання, яке він задав молоді «Чи вірите ви в себе і чи недооцінюєте себе?» Як виявилося, вірять в себе майже всі, а от більшість з них себе недооцінює. Сергій Кривогуз, підійшовши до декого з учасників спитав: «Скільки за одну хвилину зможете пострибати на одній нозі?». Хтось відповідав – 30 разів, хтось – 60. Та як вже виявилось в процесі, змогли і 100, і 120 – і це лише за пів хвилини. Це стало показником того, що молодь недостатньо вірить в себе і це мислення треба змінювати. «Молодь має ставати активнішою, вірити в себе і свої можливості. Нас активних має ставати більше, як 24 футбольні стадіони», – зауважив він. Ось такі цілі ставить перед собою Всеукраїнський молодіжний центр.

Одна з його представників, а саме Олена Біланіна розповіла про професійне перегорання і як діяти, аби його попередити, або навчитись долати.

Родзинкою форму став секретний спікер Майкл. Свою презентацію він розповідав англійською мовою. Майкл відвідав 10 країн Європи не витрачаючи кошти на мандрівки. Хоча в дитинстві майже нікуди не виїжджав і про подорожі міг тільки мріяти. Але досяг цілі, і з задоволенням поділився досвідом як подорожувати не витрачаючи на це гроші, а використовувати лише можливості. Як виявилось в кінці презентації, Майкл – українець, який просто чудово володіє англійською мовою, і захотів зробити сюрприз для учасників.

Після насичених доповідей, умотивована молодь випила «Кави з можливостями» і перейшла до продовження форуму на різних локаціях, згідно з цікавою програмою.
«Ти крутий! І ти того Вартий», – стало гаслом форуму.

Марина Волинець

Марина Волинець

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь