Проєкт по водовідведенню у Ніжині постійно опиняється під загрозою

 

 

 

 

Втілення проєкту по водовідведенню у Ніжині постійно опиняється під загрозою. Певні чинники затягують процес і триває це вже понад два роки. На початку 2018 року ніжинські депутати не давали згоди на виділення коштів, коли необхідна сума в обласному бюджеті вже була передбачена – не знайшлось бажаючих на виконання даних робіт (два аукціони поспіль). Гроші були повернені в бюджет і знову у 2019 році обласні депутати просили у Ніжинської ради об’єднатись і виділити кошти на цей важливий соціальний об’єкт.

Був проведений тендер, визначений виконавець робіт і процес стартував у травні місяці цього року.

Читати по темі: У Ніжині нарешті почались роботи по водовідведенню

Тоді представник київської підрядної фірми «АВИС-ПРОМ» Сергій Кучкаров зазначав, що до кінця 2019 року заплановані роботи мають завершитися: «Фронт робіт досить складний, але ми його виконаємо стовідсотково і якісно. Наразі єдина проблема – це відсутність фінансування, адже жодної копійки ми до цього часу не отримали. Хоча, згідно з договором, повинні були отримати авансовий платіж на початку року. Розуміючи, що можна прочекати до кінця року й згаяти дорогоцінний час, вирішили розпочати роботи за власні кошти».

У серпні стало відомо, що проєкт знову під загрозою, адже настає холодний період, що знову ж може вплинути на процес виконання запланованих робіт. І знову виконавці повідомили що жодної копійки не отримали за вже виконані роботи і не отримали авансового платежу на закупівлю матеріалів. Адже більш ніж 80% вартості проєкту – це вартість труб та інших будматеріалів.

Затягування процесу вчергове може мати негативні наслідки, що вкрай занепокоїло ініціатора проєкту, обласного депутата Сергія Охонька. Він разом з представниками, замовниками – Ніжинським УЖКГ та Б та проєктантом виїхали на місце робіт і мали розмову з виконавцями.

Для журналістів сайту НЕЖАТИН обласний депутат прокоментував:

«Знову включаємось в процес – я та мої колеги, які представляють інтереси ніжинців в обласній раді. Зараз на проєкт виділено 6 млн грн з 10 потрібних. Цього в принципі достатньо, аби до кінця року встигнути виконати заплановані роботи. Та наразі виникають питання і до проєктантів, і до замовників, і до виконавців робіт. Варто працювати більш згуртовано і зосереджено. У процесі переговорів нам вдалось розробити «дорожню карту» по якій рухатимемось. Є надія, що до завершення 2019 року проєкт буде реалізований на виділену суму. Але хотілось би його завершити вцілому у цьому бюджетному році, тож будемо клопотати за виділення решти 4 млн грн».

Наразі роботи тривають, а причетні до проєкту налаштовані оптимістично. Ніжинці у свою чергу розраховують на якісне виконання робіт і результат, якого чекали дуже довго.

Марина Волинець

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь