В Україні планують оплатити медичні послуги населення на суму 72 млрд грн

 

 

 

 

Олег Петренко, голова Національної служби здоров’я України, розповів на прес-конференції про бюджет медичної програми гарантій, яка впроваджується в Україні вперше. Проект уже подали в парламент і чекають погодження. 72 млрд грн планується надати закладам охорони здоров’я на реалізацію програми медичних гарантій.

Це початкові кроки на шляху установлення медичного страхування. В свою чергу це призведе до того, що на державі буде відповідальність за те, які медичні гарантії вона надає. А отримувач цих гарантій буде нести відповідальність за дотримання установлених норм, які регулюють порядок отримання медичних послуг.

Голова НСЗУ стверджує, що в наступному році за всі медичні послуги, що будуть отримувати пацієнти, буде сплачувати очолюване ним відомство. Тобто, кожна людина отримує медичну допомогу шляхом того, що сплачує податки в державу.

Пан Петренко нагадав, що послуги вузьких спеціалістів, це друга ланка медичної допомоги. І за нею можна буде звернутись лише в тому випадку, якщо лікар первинної ланки медичної допомоги дав для цього направлення.

https://itmed.org/news

Читайте також:

Які зміни чекають на пацієнтів та медиків з 2020 року

– http://nadrda.gov.ua/jaki-zmini-chekajut-na-paciientiv-ta-medikiv-z-2020-roku/ року

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь