В Україні студентам видаватимуть безкоштовні одяг та їжу

 

 

 

 

Учнів ПТУ і студентів індустріально-педагогічних вузів забезпечать безкоштовним спецодягом та харчуванням.

Уряд на своєму останньому засіданні затвердив Порядок забезпечення спеціальним одягом осіб, які здобувають освіту в закладах професійної (професійно-технічного) освіти; студентів індустріально-педагогічних вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації, які навчаються за програмами підготовки майстрів виробничого навчання.

Згідно з документом, якщо учні здобувають професії з шкідливими умовами праці, пов’язані з пилом або роботою в несприятливих умовах, заклад повинен передбачити для них спеціальний одяг – комбінезони, фартухи з нагрудниками, утеплені куртки і штани для роботи в холодну пору року. Крім того, учням повинні надавати взуття, чоботи або черевики, а також додаткові захисні засоби, наприклад, респіратори, рукавички, закриті захисні окуляри тощо.

Спецодяг будуть купувати за рахунок коштів, передбачених на охорону праці, а її облік проводити керівник установи. Після завершення навчання учні повинні повернути її. На період використання кожної партії спецодягу технікуми повинні займатися її знепилювання, пранням, сушінням, дегазацією тощо.

У документі чітко виписані вимоги до безпеки спецодягу, а також сертифікати якості, які повинні мати потенційні постачальники виробів.

Також, згідно з документом, студенти індустріально-педагогічних вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації, які навчаються за програмами підготовки майстрів виробничого навчання, повинні забезпечуватися безкоштовним харчуванням.

Джерело: newformat.info

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь