Ніжинський бюджет покрив мільйонний борг “Флори”. Що далі?

 

 

 

 

Флора. Для ніжинців це слово асоціюється з підприємством, якому передує досить скандальне минуле, яке «потопило» його в боргах. Ніжину це досить дорого обійшлось, враховуючи вкрай дефіцитний бюджет.

Повідомляє сайт НЕЖАТИН

Нагадаємо у 2016 році підприємство збанкротувало з загальною сумою кредиторської заборгованості в розмірі 2 353 491,56 грн. «Флору було продано за 630 тисяч гривень. Депутатами неодноразово піднімалось питання, що даний продаж є незаконним і майно потрібно повернути громаді.
Господарським судом Чернігівської області 22 березня завершено розгляд позову Ніжинської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Ніжинської міської ради щодо визнання недійсним результатів аукціону з продажу майна Комунального підприємства «Ніжинське муніципальне підприємство з благоустрою». Як наслідок  ніжинській громаді повернули незаконно продану “Флору”.
25 вересня, в ході сесії міської ради у проекті рішення щодо формування бюджету міста однією зі статтей видатків було – погашення боргів колишнього комунального підприємства з благоустрою – 1 600 000 грн. Сплатити цю суму міську раду зобов’язав суд.
Та в депутатів виникли занепокоєння, що далі буде з цим об’єктом, і які функції виконуватиме він для ніжинської громади.
“Це майно “Флори” було призначене для того, щоб вирощувати розсаду і висаджувати по місту. На сьогоднішній день ми не можемо проводити цю діяльність, адже це потребує, знову ж таки, вкладення коштів. Питання благоустрою буде враховуватись при формуванні міського бюджету на наступний рік”, – зауважив міський голова.

Тож не виключено, що дане підприємство з благоустрою можливо відновить свою діяльність. Не виключено, що може залишитись і в занедбаному стані. Як то кажуть: “Або — або”…

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь