Відомий телеведучий Олег Панюта відвідав Ніжинський університет (оновлено)

 

 

 

 


 

Ведучий інформаційно-аналітичного щотижневика «Сьогодні. Підсумки з Олегом Панютою» на каналі «Україна» завітав сьогодні, 25 вересня до ніжинського вишу.

Олег Панюта  зустрівся зі студентами НДУ аби провести майстер-клас на тему «Практичні поради телеведучого: як розпочати кар’єру на телебаченні та досягнути успіху в професії журналіста».

На майстер-клас до Олег Панюти прийшло багато бажаючих, і не тільки майбутні журналісти, а й філологи, історики, викладачі.

Майстер-клас проходив у форматі активного діалогу. Студенти задавали питання, цікавилися, як справлятися з емоціями перед прямим ефіром, якого контенту не вистачає регіональним медіа, як виховати в собі аналітика, а також із задоволенням слухали поради ведучого, як досягти успіху в професії журналіста і не боятися робити перші кроки на шляху досягнення мети.

Телеведучий розповів молодому поколінню медійників про свій 30-річний журналістський досвід, проаналізувавши вітчизняний контент в різні часи, згадав про свій перший матеріалі в газеті, який написав у 8 років, а також розкрив секрет, чому йому цікавий саме інформаційний жанр.

«Мені подобається бути першим в донесенні інформації, розповідати людям новини з кількох точок зору. І може бути, що ця новина вплине на чиєсь життя », – розповів Олег Панюта.

Також ведучий порадив студентам вже зараз брати в руки телефони, включати камери і починати знімати інформаційні сюжети на будь-які теми: студентство, університетське життя, проблеми міста. А також зазначив, що сьогодні молодому спеціалісту значно простіше розвиватися в професійній сфері, адже на допомогу приходить безліч технічних можливостей для реалізації завдань.

Зустріч з телеведучим відвідав ректор університету Олександр Самойленко, який подякував Олега Панюті за цікавий майстер-клас та за цінні практичні поради майбутнім журналістам.

Під кінець майстер-класу Олег Панюта закликав усіх майбутніх журналістів створювати тренди, а не тільки констатувати факти і описувати те, що відбувається.

Нагадаємо, що канал «Україна» організовує майстер-класи для студентів журналістських спеціальностей по всій Україні в рамках освітньої ініціативи.

 

 

За матеріалами прес-служби телеканалу «Україна»

Фото: Ігор Волосянкін,

Валентина Ващенко

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь