Режисер із Голівуду продемонстрував у Києві передпоказ нового фільму, який знімали в Ніжині. ФОТО

 

 

 

 

Журналісти сайту «Нежатин» побували в Києві на передпоказі очікуваної прем’єри мiстичного художнього фiльму «У ЧОРНІЙ, ЧОРНІЙ КІМНАТІ».

Містична драма заінтригувала ніжинців, які певною мірою стали свідками знімального процесу, а дехто й учасником. Всі чекають на прем’єру і вихід на великий екран.

Читати по темі: Містичне кіно у Ніжині: режисер розповів подробиці зйомок

Фільм пронизаний містикою, і хто не встиг відійти від «Воно 2», зможе відчути схожих «мурах» на своїй шкірі від перегляду «Чорної Кiмнати».

Одна з продюсерiв кінострічки Оксана Бояр каже: «Мiстики, як жанру в українському кiно не було щонайменше – понад 20 рокiв. Знімали цей фільм ми спільно з Голлівудом за участі талановитого режисера, який має достойну практику в Америці, Денисом Соболєвим. Я захоплюсь його талантом. Всім нам сподобалось працювати разом. Ми стали однією родиною, розкрились і навіть не помітили, як швидко все склалось в мозаїку».

Цікаво нам було почути – чим же запам’ятався Ніжин знімальній групі?

«Знаєте, Ніжин — гарне місто особливо з висоти пташиного польоту. Так багато храмів і місто виглядає дуже духовно. Навіть після перегляду його в кадрі, не дивлячись на те, що фільм в такому темному жанрі, залишається відчуття чистоти. Ніжин надихає. Фільм повчальний і в ньому багато уроків для кожної людини, особливо для молоді. Вся знімальна група, яка приїхала з Києва, запам’ятала ці зйомки і запам’ятала це місто», – ділиться пані Оксана.

Режисер Денис Соболєв перед початком показу фільму звернувшись до акторів, підкреслив: «Дякую. Ми це зробили і це було нелегко. Кожен з вас пересилив себе, переступив через якісь внутрішні складності. Ви всі в моєму серці».

Вже після показу, Денис, відповідаючи журналістам на запитання, розповів:

 

«Проєкт був досить складний. Тож, нашим завданням було передати суть фільму на емоційному рівні, музикою та атмосферою Ніжина. Кожному фільм зайшов по своєму. Я очікував, що сміятись або лякатись будуть в одних моментах, а робили це iнодi в інших або навпаки. Для мене гарним показником є й те, що всі актори зіграли на високому професійному рівні, хоча серед них були й аматори (авт. варто зазначити, що в знімальному процесі зіграли ніжинці, серед яких були навіть відомі особистості). Всі чудово вжились в роль».

Фільм демонструє боротьбу святої сили з нечистою. Як у Достоєвського: “Здесь Бог с дьяволом борются, а поле битвы – сердца людей”. (По роману Ф. М. Достоєвского “Брати Карамазови”)

 

Запитання від «Нежатин» Денису Соболєву: Чи радились Ви зі священниками або ж магами аби точно передати на екрані цю боротьбу?

Я народився в Ніжині, місто яке пронизане магією. Місто, в якому багато храмів. Дві енергетики, і яка з них перемагає, видно в фільмі. З дитинства я чув всі ці легенди, оповідки, історії. А потім, в дорослому житті розумієш, що можливо то й не вигадка все… У цьому фільми потрійний зміст. Діти сприймуть його візуально, емоційно. Підлітки впізнають свої переживання, їм буде цікаво, адже у фільми показується про те, про що здебільшого мовчать… Дорослі ж прочитають важливі сенсові настанови поміж рядків», – відповів Денис.

– А Ви православна людина?

“Так, у Лос-Анджелесi є своє коло людей, з якими ми спілкуємось, ходимо до православного храму”, – зазначив режисер.

Після перегляду фільму актори між собою обговорювали різні сцени і казали, що дивитись було страшно, навіть в деяких епізодах доводилось закривати очі або здригатися від несподіванки…

Нам стало цікаво, якщо дивитися буває страшно, то чи не страшно було акторам грати нечисту силу?

 

Своїми враженнями поділилась відома акторка, героїня серіалу «Школа» Ірина Кудашова: «Зіграти таку роль – це була моя давня мрія. З дитинства я люблю фільми жахів, і завжди було цікаво, як бути по ту сторону екрану,  і я побачила себе в цій ролі. Та емоції час від часу зашкалювали! Пам’ятаю, як зіграла оду зі сцен, але як мене загримували не бачила. Заходжу в гримерку і бачу… себе в дзеркалі всю в крові… і в мене – сльози! Я так сильно себе злякалась і хвилин 5 не могла заспокоїтись».

Трейлер до фільму скоро з’явиться на екранах, і скоріш за все, розпалить ще більшу інтригу. Орієнтовно, фільм з’явиться в кінотеатрах навесні 2020, але подивившись його, з упевненістю можна сказати: фільм вартий того, щоб на нього чекати…

Матеріал готували Марина Волинець та Валентина Ващенко

спеціально для сайту НЕЖАТИН

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь