Інтерв’ю з Людмилою до Дня Людмили

 

 

 

 

За церковним календарем, цими вихідними 28-29 вересня свій День Ангела святкує Людмила.

Також, красиве жіночне ім’я Людмила завоювало популярність завдяки баладі Василя Жуковського “Людмила” і поемі Пушкіна «Руслан і Людмила». Воно наділяє дівчину рисами характеру, темпераментом, які обумовлюють її долю.

Журналісти сайту «Нежатин»

поспілкувалися з жителькою Ніжина – 

Людмилою Шиловою, яка розповіла нам

як її називали в дитинстві, хто дав ім’я Людмила та

що саме допомагає їй у житті.

Детальніше у нашому матеріалі

Дівчина працювала ведучою новин та відео монтажером на одному з телеканалів міста Ніжина.

Закінчила фізико-математичний факультет НДУ ім. М.Гоголя і наразі працює бухгалтером в одній із приватних організацій нашого міста. Разом із чоловіком Андрієм виховує 7- річного сина Захара.

Сьогодні твій день Ангела. Багато людей часто замислювалися над питанням, чому саме його так назвали і як би відчувала себе людина аби її нарекли зовсім іншим іменем. А як у тебе?

В дитинстві до мене дуже часто зверталися «Світлана».  Коли так називали мене мої бабусі і вчителі, то я ще могла дати пояснення: адже мою старшу сестру звати саме так. А от коли мене Світланою називали люди, з якими я недавно познайомилася, і які не знали, про факт існування сестри з таким іменем…. то для мене це загадка й досі! (сміється – авт.)

До речі, ім’я мені дала саме моя сестра. Їй було 8 років, коли мала народитися я. Маму вона попередила не по-дитячому: «якщо народиш хлопця, залиш в пологовому!»

Тож, мені, мабуть, дуже  пощастило, що я народилася саме дівчинкою! (сміється – авт.) У сестри була подруга на ім’я Людмила, тож через це, мабуть, і мене так нарекла.

Борис Хигир, автор книг «Энциклопедия имен: Имя, характер, судьба» вважає основною рисою Людмили непередбачуваність. Майже всі жінки з цим ім’ям хоча б раз круто змінюють свою долю. Трапляється це спонтанно: збіг обставин, осяяння, але ніяк не запланована подія. Це про тебе?, що скажеш?

Щодо особистого життя, то обійшлося без несподіванок. А от що стосується професійної діяльності, то мені було цікаво працювати і спробувати свої сили в різних галузях. Пощастило попрацювати в поліграфії, банківській сфері, на телебаченні, у сфері продажу, деякий час працювала педагогом. Кожен раз отримувала безцінний досвід, який допомагає мені в житті.

Кажуть, що малятко Люда вперта, але терпляча і поступлива. Росте маминою помічницею, милою і акуратною дівчинкою. А яка ти була в дитинстві? Що найбільше запам’яталося з дитячих років?

Вперта і поступлива одночасно? Протилежні якості, чи не так?) Але, як не дивно, дійсно таке поєднання було. Зовні, я могла погодитись, наприклад, щоб не засмучувати дорогу мені людину, або, коли суперечка на той момент була недоречною, а згодом, при нагоді, повернутися до обговорюваного питання.

Я була домашньою дитиною, вчилася готувати (навіть на кулінарний гурток ходила)  деякими рецептами користуюся й досі. Вирощувала квіти на підвіконні, в мене була колекція фіалок. Любила читати, навчилася в’язати спицями та гачком. Також бабуся навчила мене вишивати.  Тож, в моєму послужному списку, крім серветок, вишитий рушник і наволочки.

Окрім роботи і сім’ї що ти любиш, скажімо так – для душі?

Якщо для душі і тіла – то йога.  Але все ж таки, вільний час намагаюся проводити з сім’єю. Адже при нашому сучасному ритмі життя, вільного часу не так вже й багато. Тому хочеться присвятити його не тільки собі, але й для спілкування з дорогими мені людьми. При розмові з сином, наприклад, хочеться чомусь його навчити, а виявляється, що сама від нього дізнаюся багато чого нового! (сміється – авт.).

Серед Людмил багато актрис, співачок, письменниць. Творчий підхід притаманний Люді в багатьох сферах її життя. Чи не пишеш ти бува книгу чи то вірші? Або ж реалізовуєш свій потенціал в якомусь своєму творчому підході?

В дитинстві та  юності я багато читала і часто книги переносили мене в світ мрій та фантазій, в якому можливо все, в тому числі і вірш написати. Разом з тим, любила математичні головоломки та задачі. Мабуть, тому і було цікаво працювати в різних сферах: і там де потрібен творчий підхід і де необхідні точні розрахунки та  обчислення.

 

Спілкувалася Валентина Ващенко

Фото з архіву

Читайте також:

Привітання з Днем ангела Людмили: побажання і картинки на іменини
https://maximum.fm/privitannya-z-dnem-angela-lyudmili-pobazhannya-i-kartinki-na-imenini_n148655

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь