У Ніжині затримано крадіїв лісу

 

 

 

 

Як і було про анонсовано раніше, Ніжинський відділ поліції розгорнув масштабну роботу з виявлення фактів незаконної вирубки лісу на території Ніжинського району. Щоденно, наряди груп швидкого реагування, спільно з лісовою охороною ДП «Ніжинське лісове господарство»,  здійснюють патрулювання сіл, територій поза межами населених пунктів, лісових насаджень, з метою виявлення осіб, які без належно оформлених дозволів пиляють ліс  та поспішають вивезти і сховати крадену деревину. Патрулювання триває у режимі «нон-стоп»: і вдень і вночі.

Попри активну пропагандистку роботу у всіх вітчизняних ЗМІ, направлену на боротьбу зі знищенням лісів, нажаль, продовжують мати місце випадки виявлення поліцейськими перевезень спиляної деревини без жодних дозвільних документів підприємливими громадянами. Ось і 26 вересня, спільним екіпажем ГРПП та представників лісової охорони ДП «Ніжинське лісове господарство», було зупинено автомобіль «ЗІЛ» доверху навантажений кругляком сосни. На прохання надати супровідні документи на вантаж, а також документи, які б підтверджували походження деревини, водій лише розвів руками. Жодних документів у нього не було. За даним фактом було розпочате кримінальне провадження, у якому і спиляні сосни і автомобіль, на якому їх перевозили тепер речові докази.

Поліція і надалі буде працювати у даному напрямку. Винні у незаконній вирубці лісу особи понесуть сувору відповідальність в рамках чинного  законодавства.

Сектор моніторингу Ніжинського відділу поліції

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь